SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Udrih razložil, zakaj letos ne bo del reprezentance

2

termometer

Slovenski košarkar Beno Udrih tudi letos ne bo del izbrane vrste slovenske košarkarske reprezentance, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu. V sporočilu za javnost je navedel razloge.

Za Benom Udrihom je letos uspešna sezona v dresu Memphisa. Ustalil se je v tem klubu in prikazal dobre predstave. Večkrat je poudaril, da si želi zaigrati skupaj v tandemu z Goranom Dragićem, vendar je pred dnevi prišla v javnost novica, da Jure Zdovc nanj letos ne bo mogel računati.

"Igranje za reprezentanco Slovenije sem od nekdaj doživljal kot posebno čast, zato sem želel stanovski zvezi in vodstvu reprezentance pomagati po najboljših močeh. Žal me je splet nesrečnih okoliščin in pa nesporazumov, ki so bili v slovenski javnosti vse prevečkrat napačno interpretirani, nekajkrat prikrajšal za igranje v izbrani vrsti. Obžalujem, ker so mnogi ljubitelji košarke zaradi vsega tega dobili napačen vtis o mojih dobrih namenih, vendar resnica le ni tako črno-bela," je v sporočilu za javnost zapisal Udrih.

V dresu z nacionalnim grbom je zaigral na 17 uradnih tekmah, nazadnje pa na večjem tekmovanju zaigral leta 2006 na svetovnem prvenstvu na Japonskem.

"V karieri še nisem imel tako zahtevne in tvegane operacije"

"Skozi celotno kariero me je spremljala zmagovalna mentaliteta in želja po osvajanju naslovov in kolajn, zato se nisem mogel strinjati s polovičarstvom in kompromisi, ki so bili v neskladju z mojo igralsko in osebnostno mentaliteto. Sam želim zmagati na vsaki tekmi in slehernem tekmovanju, zato ne priznavam alibija uvrstitev v naslednji krog in vnaprejšnjega sprijaznjenja s tem," za rtvslo.si razlaga Udrih.

"Letošnja sezona je bila zame še toliko pomembnejša, saj sem se končno ustalil v kolektivu, ki ceni moje dosežke in kakovost, hkrati pa mu ne manjka ambicij in želje po zmagovanju. Kljub stari poškodbi gležnja sem stiskal zobe in prenašal konstantne šoke, v obliki blokad, rednih zatekanj noge, da bi le pokazal, iz kakšnega testa sem. Davek takšnega odrekanja je bil seveda visok in gleženj je zdaj v še slabšem stanju kot pred sezono, zato je nujna čimprejšnja operacija. Nikakor ne drži, da je zvin gležnja na drugi tekmi končnice proti Portlandu le izgovor pri odločitvi o neigranju za reprezentanco. Takšne in podobne insinuacije so seveda popolnoma zgrešene in po volji tistih, ki želijo v javnosti ustvarjati napačno podobo o meni in moji pripravljenosti igrati za reprezentanco. V svoji karieri še nisem imel tako zahtevne in tvegane operacije, zato obsodbe in razna podtikanja niso na mestu," je zaključil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin