Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
16. 9. 2017,
10.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

13

Natisni članek

EuroBasket 2017 Srbija Slovenija finale Saša Đorđević

Sobota, 16. 9. 2017, 10.13

6 let, 6 mesecev

EP V KOŠARKI

Pretkani Đorđević: Slovenija je favorit

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

13

Saša Đorđević | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V velikem finalu se bo slovenska košarkarska reprezentanca pomerila s Srbijo, ki je na predzadnji stopnički s 87:79 preskočila Rusijo. Selektor Aleksandar Đorđević je vlogo favorita prepustil Sloveniji.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto: Srbska reprezentanca je na tem evropskem prvenstvu vidno oslabljena, kljub temu pa je selektor Aleksandar Đorđević moštvo popeljal do velikega finala. Za polfinalni dvoboj z Rusi je dejal, da je bil njegov najtežji v trenerski karieri. K zmagi s 87:79 je največ točk pričakovano prispeval Bogdan Bogdanović (24), 18 pa jih je dodal velikan Boban Marjanović, medtem ko je bil pri poražencih s 33 točkami najučinkovitejši Aleksej Šved. "Imeli so veliko željo, bili so predani delu in trdo so garali, da so prišli do sem." | Foto: Vid Ponikvar "Imeli so veliko željo, bili so predani delu in trdo so garali, da so prišli do sem." Foto: Vid Ponikvar

"Ponosen sem in hvaležen vsem fantom, ki nosijo dres reprezentance. Pa vsem, ki so pripomogli k uspehu. Teh 12 fantov ni izpustilo niti enega treninga. Imeli so veliko željo, delu so bili posvečeni, pripravljeni, da gredo tudi čez težke trenutke, da bi dosegli velik uspeh. Igralci imajo največ zaslug za ta dosežek. Ustvarili so pravo kemijo. Oni so vojaki in zmagovalci," je po zmagi z Rusijo dejal selektor Đorđević.

V finalu jim bo nasproti stala Slovenija. Prav vsi na območju nekdanje Jugoslavije so upali, da bosta prav Slovenija in Srbija zmagali v polfinalu in se v nedeljskem finalu ob 20.30 pomerili med seboj. Zdaj se nam obeta prava košarkarska poslastica.

"Igramo proti Američanom. Enajst plus eden."

"Vemo, kaj nas čaka. Igramo proti najboljši ekipi na prvenstvu. Slovenija igra fenomenalno košarko. V sebi nosi veliko talenta, tehnike, fizične moči in konec koncev lepote. Mi moramo na vse to odgovoriti. Slovenija ni izgubila tekme na prvenstvu. Že v slačilnici po tekmi z Rusijo smo govorili o njej, njeni kakovosti. Finale bo iz energijskega vidika zelo naporen. Slovenci bodo imeli dan več premora od nas, kar bo lahko tudi ključno. So najbolj pripravljeni na prvenstvu. So razigrani, igrajo mirno in poletno. So absolutni favoriti," je dejal srbski selektor.

Tudi srbska reprezentanca računa na šestega igralca - navijače. | Foto: Vid Ponikvar Tudi srbska reprezentanca računa na šestega igralca - navijače. Foto: Vid Ponikvar Po svetovnem prvenstvu in olimpijskih igrah se je Srbija na letošnjem evropskem prvenstvu uvrstila v tretji zaporedni finale. V Srbiji upajo, da bodo letos le osvojili zlato medaljo. Tokrat zanjo prvič ne bo igrala proti reprezentanci ZDA, ampak jih čaka reprezentanca Slovenije. Na trditev srbskih novinarskih kolegov, da tokrat ne bodo igrali proti Američanom, je selektor odgovoril. "Igramo, igramo. Enajst plus eden." S tem je mislil na naturaliziranega Američana Anthonyja Randolpha, ki v naši izbrani vrsti v izločilnih bojih EuroBasketa igra na zelo visoki ravni.

Zastonj z vlakom na sprejem košarkarskih junakov

Slovenske železnice sporočajo vsem zvestim navijačem, ki bi se v ponedeljek ob 18.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani želeli udeležiti uradnega sprejema košarkarske reprezentance, da se lahko iz vse Slovenije, tja in nazaj, brezplačno pripeljejo z vlakom. Brezplačne povratne vozovnice dobijo navijači od ponedeljka od 12. ure naprej na prodajnih mestih Slovenskih železnic. Edini pogoj je, da na prodajna mesta pridejo z navijaškimi rekviziti, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Košarkarje na Kongresnem trgu sicer pričakujejo okoli 20. ure.

Tekma tudi na tribunah

Tekma pa ne bo potekala le na parketu, ampak tudi na tribunah. Iz Slovenije bo priletelo kar enajst letal, slovenski navijači bodo v Istanbul odpotovali tudi z drugih letališč, nekateri so se na pot že odpravili z avtom ali avtobusom. Okoli štiri tisoč ali še več bi jih lahko prišlo. A podporo bodo imeli tudi Srbi: "Za to se igra in živi. Navijači nam dajejo veter v jadra. Vlivajo nam mirnost in moč. Zelo sem srečen, da je bilo toliko navijačev že v polfinalu. Upam, da jih bo v nedeljo še več. Mi smo pripravljeni, da jih pričakamo in skupaj z njihovo pomočjo skušamo še enkrat zmagati."

Ne spreglejte