Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
11. 9. 2015,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Smodiš Slovenija

Petek, 11. 9. 2015, 11.11

8 let

Smodiš: Za en dan je treba pozabiti na telefone, karte in preostale stvari

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska košarkarska reprezentanca je z uvrstitvijo v izločilne boje izpolnila osnovni cilj, pravi nekdanji reprezentant Matjaž Smodiš, ki rezerve vidi v obrambi.

Tri zmage in dva poraza je izkupiček slovenske košarkarje reprezentance po skupinskem delu EuroBasketa v Zagrebu, kar ji je prineslo tretje mesto v skupini in uvrstitev v izločilne boje, kjer jo v osmini finala čaka Latvija.

"Prišli smo iz skupine, tako da je osnovni cilji izpolnjen. Zdaj so izločilni boji, odločala bo tudi dnevna forma, vse se lahko zgodi. Borbenosti in energije nam ne manjka, kar je nekako naša največja odlika. Vedno se borimo, kar je naš zaščitni znak," po prvi uspešno opravljeni nalogi slovenske reprezentance pravi njen nekdanji član Matjaž Smodiš.

Le Grki so nas nadigrali

Košarkarji pod vodstvom Jureta Zdovca so imeli na dozdajšnjih petih tekmah vzpone in padce, vendar so premagali vse tri tekmece, ki so jih morali.

"Samo Grki so nas nadigrali. Igrajo neko šahovsko košarko, zelo pametno. Imajo zelo dolgo klop, igrajo po globini, nevarni so tudi zunanji igralci," je po porazu proti Hrvaški in Grčiji drugo videl kot neosvojljivo trdnjavo.

"Fantje dobro igrajo. Imeli smo trenutke, ko so posamezniki briljirali. Te tri zmage je prinesla ekipa, ne posamezniki. Imamo še prostor za napredek. Predvsem so rezerve še v obrambi, saj bomo morali tekmo v osmini finala dobiti ravno s trdo obrambo. Malo verjetno je, da bi kdo spet dal 25, 30 točk," je prepričan igralec na petih evropskih prvenstvih Matjaž Smodiš, ki je bil član Slovenije tudi leta 2009, ko je reprezentanca prišla najvišje do zdaj – do četrtega mesta.

Nov sistem ima dobre lastnosti

Pred osmino finala Slovence čaka drugi prost dan na prvenstvu. Del prostega časa so fantje porabili za potovanje iz Zagreba do Lilla, saj letošnje evropsko prvenstvo prvič poteka v različnih državah. Ob Zagrebu so skupinski del gostili še Riga, Berlin in Montpellier, izločilne boje pa bo gostil že prej omenjeni Lille.

"Meni je všeč sistem. Po eni strani je celo boljše, da ni takega vrveža le na enem mestu. Da niso vsi v eni državi, kjer se potem videvaš vsak dan in lahko to povzroča le dodatno nervozo," Smodiš pozdravlja novost na EuroBasketu.

Slovenija bo prvo tekmo v izločilnih bojih odigrala točno opoldne – v soboto ob 12. uri.

"Treba je imeti normalen ritem dneva. Torej se dobro naspati, opraviti nekaj treningov, neke ustaljene stvari. V glavi mora biti le osredotočenost na tekmo, na podrobnosti, ki bodo odločile tekmo. Ne smemo izgubljati energije s stvarmi, ki so v tem trenutku nepomembne. Treba je dati na stran družino, prijatelje, vstopnice, telefone ter dva dni misliti le na tekmo in biti pripravljen na ta trenutek," je nasvet 36-letnega Smodiša, ki je v svoji dolgoletni uspešni karieri odigral številne pomembne tekme.

Ne spreglejte