Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 9. 2011,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 11.12

8 let

Smodiš: Upam, da bomo kaj več zadeli

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prav veliko manevrskega prostora pod košem proti ozko postavljeni obrambi Bolgarije slovenski visoki igralci na prvi tekmi evropskega prvenstva niso imeli. Verjamejo, da bo Ukrajina igrala bolj odpro.

Nekako je pod košem prišel do izraza na tekmi z Bolgarijo le Erazem Lorbek, ki je po nekoliko slabšem začetnem metu v nadaljevanju pokazal obraz, kakršnega Slovenija od njega pričakuje. Dosegel je namreč 18 točk in zbral devet skokov. S consko postavitvijo v obrambi so imeli prav tako veliko dela ostali visoki košarkarji Slovenije, ki so zelo redko prišli do meta v raketi. Tudi Matjaž Smodiš se je moral posluževati metov z razdalje, a tako kot večina slovenskih košarkarjev bil natančen izza črte 6,75 m.

"Bila je klasična prva tekma evropskega prvenstva. Bilo je veliko napak in zgrešenih prostih metov. Prisotne so bile oscilacije. To je bilo za pričakovati. Bolgari so igrali zaprto. Posledično nismo imeli dovolj prostora pod košem. Prisotna je bila tudi nervoza, zato nismo delovali povezano. Nismo se držali dogovorjenih navodil. Vendar smo veseli, da smo na koncu uspeli pokazati našo najboljšo plat in zmagati tekmo, ki je bila videti na papirju lahka. Videli smo, da prav nobenega ne smeš jemati z levo roko. Pomembno je, da smo prebili led, že danes pa nas čaka veliko bolj zahteven nasprotnik," se je Matjaž Smodiš sprva dotaknil še nekoliko sredine tekme z Bolgarijo.

Zelo hitro pa si je "Smoki" nabral tudi pet osebnih napak, in sicer v štirinajstih minutah. Tisto zadnjo je dobil v zadnji četrtini in ta je bila posledica tehnične napake ob zaostanku z 51:55. Ali jo je storil namerno, da bi prebudil v zaključku soigralce?

"Na koncu sem šel vprašat sodnika, zakaj sem jo sploh dobil in mi je dejal, da zaradi greste z roko. Komentiral nisem nič. Očitno je kriterij na evropskem prvenstvu zelo strog, kar so tudi poudarjali," je povedal Smodiš in se na koncu ozrl še na naslednjega tekmeca. Ob 20. uri po slovenskem času se bo namreč naša izbrana vrsta pomerila z Ukrajino:

"Upam, da bomo zadeli kakšen met z razdalje več, s čimer bi se sprostila igra po globini. Ukrajina igra drugačno košarko kot Bolgarija. Ne zapira tako prostora pod obročem. Vsak nasprotnik ima nekaj svojega. Igrati bomo morali borbeno, brez odstopanj. Nobena žoga ne bo smela biti izgubljena."

Ne spreglejte