Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 11. 2018,
18.44

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Damir Grgić

Ponedeljek, 12. 11. 2018, 18.44

2 leti, 8 mesecev

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca

Slovenke po potrditev vozovnice za evropsko prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
ženska košarkarska reprezentanca | Ženska košarkarska reprezentanca se je zbrala v Laškem. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Ženska košarkarska reprezentanca se je zbrala v Laškem.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se je danes zbrala v Laškem, kjer se bo pod taktirko selektorja Damirja Grgića pripravljala na sklepni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenke čakata gostujoča dvoboja s Finsko in Francijo.

Obračun s Finkami se bo v Helsinkih v soboto, 17. novembra, začel ob 17.30, štiri dni kasneje pa bodo slovenske košarkarice gostovale še v francoskem mestecu Charleville-Mezieres. Na parket bodo stopile ob 20.45 uri.

Selektor Grgić je za tokratna obračuna na priprave povabil dvanajst košarkaric. Med dvanajsterico je enajst takšnih, ki že ima izkušnje z nastopanjem v članskem reprezentančnem dresu ter novinka Lea Debeljak. Z ekipo po posebnem programu vadi tudi Tina Trebec, ki okreva po poškodbi hrbta.

Košarkarice so v Laško pripotovale s popotnico dobrih predstav v klubskih sredinah in odlično razpoložene. Že na prvem treningu je bila opazna velika želja ter prepričanje, da se bodo veselile druge zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo.

Brez napak

Dosedanji potek kvalifikacij so Grgićeve izbranke opravile brez napak in zasluženo zasedajo prvo mesto na lestvici svoje skupine. Dvakrat so ugnale Romunke (80:59 in 78:70), pred domačimi navijači visoko premagale Finke (97:57) in z najboljšo predstavo v kvalifikacijah tudi favorizirane Francozinje (68:62).

Slovenke bodo priprave opravile v Laškem, pred odhodom na Finsko in v Francijo pa se bodo v pripravljalni tekmi, ki bo zaprta za javnost pomerile s Švedinjami.

"Ko se zbere reprezentanca, so občutki vedno lepi. Mislim, da nas vsakič krasi res izjemno vzdušje in je vzpostavljen kult te mlade reprezentance, kar me res zelo veseli. V tem tednu nas čaka nekaj treningov ter pripravljalna tekma z reprezentanco Švedske, ki nam bo prišla zelo prav. Smo pa trenutno vsi skupaj maksimalno osredotočeni na tekmo s Finsko in o Franciji še ne razmišljamo. S peto zaporedno zmago želimo namreč potrditi odhod na evropsko prvenstvo," je dejal Grgić.

Nika Barič se vrača v reprezentanco. | Foto: Vid Ponikvar Nika Barič se vrača v reprezentanco. Foto: Vid Ponikvar

"Super se je vrniti nazaj v reprezentanco. Dekleta so v prejšnjem ciklu z dvema zmagama naredila izjemen posel, ki ga moramo sedaj le še dokončati. Sama sem na priprave zato prišla še toliko bolj motivirana," je ob začetku priprav dejala kapetanka Nika Barič.

"Že večkrat smo dokazale, da najboljše igre kažemo takrat, ko odigramo dokaj sproščeno. Upam, da bomo to na parketu pokazale tudi tokrat in odigrale dve dobri tekmi," je dodala Baričeva.

Preberite še:

ŽKK Cinkarna Celje
Sportal Celjanke doživele tretji poraz v evropskem pokalu
Jovan Baeder
Sportal Po primorski klofuti slovo domžalskega trenerja
James Harden
Sportal Jamesu Hardnu se je na igrišču "zmešalo" #video
Ne spreglejte