Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
15. 9. 2011,
17.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovenija Litva

Četrtek, 15. 9. 2011, 17.49

8 let

Slovenija izgubila bitko za olimpijske kvalifikacije

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V odločilni tekmi za olimpijske kvalifikacije je slovenska košarkarska reprezentanca v izjemno razburljivi končnici proti Litvi potegnila krajši konec. V soboto jo čaka tekma za sedmo mesto.

Organizatorji evropskega prvenstva niso bili nič kaj pokroviteljski ob prihodu litovskih košarkarjev na parket pred tekmo. Na velikem zaslonu so namreč zavrteli posnetek, kako je Vlado Ilievski zadel zmagovito trojko v sinočnjem četrtfinalu, ki je psihično močno načel četo Kestutisa Kemzure. Poleg tega je bila dvorana ob začetku tekme s Slovenijo samo do polovice zasedena in to je naša izbrana vrsta znala izkoristiti. Vnovič je dobro delovala pod obročem naveza Begić-Lorbek, v protinapadih pa je bil brezkompromisen Zoran Dragić. Prav po njegovi šesti točki je Slovenija vodila s 14:6. Nekako podobno je bilo videti kot proti Špancem v četrtfinalu.

Ko je selektor Božidar Maljković začel z menjavami, pa je vnovič padla igra slovenske reprezentance. Prvič so gostitelji evropskega prvenstva, ki so imeli ob koncu prve četrtine praktično že podporo celotne dvorane, prišli v vodstvo pri 21:20, ko je bil natančen Martinas Pocius. Do sredine druge četrtine je Slovenija še držala stik z razpoloženim kapetanom Robertasom Javtokasom (9 točk v prvem polčasu) in soigralci, nato pa so naši košarkarji vnovič začeli izgubljati žoge po nepotrebnem in ponudili veliko prostora nasprotniku v protinapadu, ki je do konca polčasa prišel do velike prednosti enajstih točk (44:33).

Slovenija je tretjo četrtino začela povsem drugače. Obramba je bila sprva izjemno agresivna, v napadu pa se je razigral Goran Dragić in naši košarkarji so ujeli priključek pri 46:49, potem ko so naredili delni izid 13:5. Od takrat naprej se je začela izenačena bitka za olimpijsko vstopnico. Jaka Lakovič in soigralci so celo prišli do vodstva, potem ko je Sašo Ožbolt zadel trojko za 68:65. A na žalost je morala priti na vrsto končnica, ki se vnovič ni razpletla po slovenskih željah. Slovenija je po košu Lorbka celo vodila 1:11 pred koncem s 77:76, nato pa ni dosegla niti točke več, na drugi strani pa so bili Litovci bolj zbrani in po njihovih štirih točkah je bilo jasno, da bo Slovenija prihodnje leto prvič po letu 1992 povsem brez uradnih tekem.

Ne spreglejte