Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 2. 2008,
8.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 8. 2. 2008, 8.03

8 let

Slovenci imeli dan počitka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na petek so bile v profesionalni košarkarski ligi NBA odigrane tri tekme. Philadelphia je ugnala Miami, Houston Cleveland, ''biki'' iz Chicaga pa so bili boljši od ekipe Golden State Warriors.

V Oakland se je vrnil Chris Webber, ki je po uspešnih predstavah v študentski ligi - z Michiganom je slavil v ligi NCAA - v sezoni 1993/94 začel poklicno pot pod obroči NBA. Nato je krilni center, ki je imel v svoji karieri občasno tudi nekaj težav zaradi nešportnega življenja in poškodb, branil barve Washingtona, Sacramenta, Philadelphie in Detroita, minuli teden pa je z Bojevniki podpisal novo pogodbo.

Njegov prvenec so pokvarili Biki iz Chicaga, ki so si zmago priigrali po zaslugi navdahnjene predstave Chrisa Duhona, ki je dosegel osebni strelski rekord, 34 točkam pa je dodal še devet podaj. Ob Duhonu se je izkazal tudi Joe Smith s 27 točkami. Webber je v 12 minutah dosegel štiri točke in dve podaji, najbolj učinkovit strelec domačega moštva pa je bil Monta Ellis s 25 točkami.

Houston je dosegel peto zaporedno zmago in deveto na zadnjih desetih tekmah, za zmagoslavje nad Clevelandom, v minuli sezoni finalistom končnice, pa ima največ zaslug kitajski orjak Yao Ming, ki je dosegel 22 točk in 12 skokov. Pri Raketah sta bila razpoložena tudi Rafer Alston s 17 točkami in devetimi podajami ter Shane Battier s 15 točkami, pri gostih pa je vse slonelo na LeBronu Jamesu, ki je dosegel 32 točk.

Philadelphia je v zadnji četrtini, ki ga je dobila s 26:12, zlomila odpor v tej sezoni porazno slabega Miamija. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Andre Iguodala (25 točk in osem skokov) ter Andre Miller (21 točk in sedem podaj), pri gostih iz Floride pa Dwyane Wade (19 točk in devet podaj) ter Dorell Wright (16 točk in 10 skokov).


Liga NBA, 7. februar:

Philadelphia : Miami 101 : 84 Iguodala 25, Miller 21; Wade 19, Wright 19 in 10 skokov

Houston : Cleveland 92 : 77 Ming 22 in 12 skokov, Alston 17; James 32, Hughes 13

Golden State : Chicago 108 : 114 Ellis 25, Davis 22; Duhon 34, Smith 27

Ne spreglejte