Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
12. 7. 2011,
8.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Uroš Slokar

Torek, 12. 7. 2011, 8.22

8 let

Slokarjev preskok med centre bo koristil izbrani vrsti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za Uroša Slokarja lahko rečemo, da je eden redkih slovenskih legionarjev, ki je imel uspešno sezono. Pri Manresi je dobil potrdilo, da lahko igra tudi kot center, kar bo reprezentanci zelo dobrodošlo.

Z 10,7 točkami ter 6,2 skoka na tekmo je bil Uroš Slokar najboljši posameznik pri Manresi v minuli sezoni, kar mu je vlilo dodatno samozavest pred naslednjimi izzivi. Po spletu je zakrožila novica, da sicer ni več član Manrese, vendar se s tem ne obremenjuje, saj je zanimanje zanj po uspešnem igranju v najmočnejši evropski ligi izredno veliko. "Prebral sem to novico, da nisem več član Manrese, sam pa tega nisem nikdar rekel. Verjetno je prišlo do tega zaradi znižanja klubskega proračuna. Obstaja še možnost, da se vrnem v to ekipo, vendar so po sezoni, ki sem jo imel, močnejše ekipe pokazale interes. Če greš lahko na boljše, se potem na to možnost tudi skoncentriraš," je o klubski prihodnosti sprva povedal Slokar in glede pravkar končane sezone dejal: "Moram biti navdušen. Uspelo mi je ustvariti dobro statistiko. Najbolj pa sem zadovoljen, ker sem dobil spoštovanje, ki sem ga močno rabil – predvsem od soigralcev ter nasprotnikov. Prišel sem v ekipo, ki je bila ob prihodu v slabem stanju. Prevzel sem odgovornost. Vse skupaj se je pozitivno izteklo. Garal sem vsak dan. Na koncu se je izplačalo, saj sem bil prvi igralec moštva v ligi ACB. Ta liga mi leži, saj se igra v Španiji hitrejša košarka. Veliko sem igral na centrski poziciji in ta vloga mi je ustrezala. Zadovoljen sem, da sem dokazal, da lahko kakovostno igram tako v vlogi krilnega centra kot centra. Dobro se znajdem v vlogi petke. In to mi bo sedaj v reprezentanci toliko bolje prišlo."

Navdušen nad vrnitvijo Matjaža Smodiša

Trenutno je v slovenski reprezentanci pravi center le Mirza Begić, saj so selektorju Božidarju Maljkoviću nastop zaradi različnih razlogov odpovedali Nesterović, Brezec, Vidmar in kot zadnji Erazem Lorbek. S pridobljeno samozavestjo bo skušal Slokar pomagati naši izbrani vrsti na evropskem prvenstvu tudi na centrskem položaju, saj je, kot pravi sam, na Iberskem polotoku dobil dokaz, da se lahko povsem enakovredno kosa tudi z najvišjimi igralci. "Res sem pridobil na samozavesti in postal bolj prepričan v svoje sposobnosti. Imel sem fenomenalnega trenerja. Igralci so me sprejeli z odprtimi rokami in upravičil sem njihovo zaupanje. Obdržal sem jih v ligi. Zadovoljni so bili tudi navijači kot vodstvo kluba. Glede reprezentance moram biti pozitivno uperjen. Že lani sem bil prvi skakalec v izbrani vrsti. To ni tako pomembno, vendar za tiste, ki so obremenjeni s številkami, je to ena pozitivna stvar. Pod košem se bom še več boril. Je pa sedaj breme na Mirzi Begiću, ki je nov igralec. Ne pozna pritiska slovenske javnosti, a mu bomo mi v maksimalni meri pomagali, da se bo vklopil v sistem," pravi Slokar, ki se veseli povratka nekaterih košarkarjev v reprezentanco: "Navdušuje me, da je Smodiš nazaj in da je Mirza prišel. Videli bomo, ali je pripravljen do te mere, da nam lahko dobro pomaga. Tu sta še željna igranja za reprezentanco Ožbolt ter Joksimovič."

Ne spreglejte