Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
24. 8. 2014,
13.31

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Uroš Slokar

Nedelja, 24. 8. 2014, 13.31

8 let, 1 mesec

Slokar: Tekma z Američani ni tako pomembna

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadnja slovenska tekma na domačih tleh pred odhodom v Španijo je slovenskim košarkarjem prinesla sladko zmago na Litovci. Uroš Slokar ja zadovoljen z manjšim številom napak, a nihanja ostajajo.

Slovenski košarkarji so odigrali še drugo pripravljalno tekmo z evropskimi podprvaki. Tokrat so za razliko od srečanja v Kaunasu slavili Slovenci.

Na slovesu od domačih navijačev in z odhodom na prizorišče svetovnega prvenstva so varovanci Jureta Zdovca več igre usmerili pod koš, kjer je, še posebej po odpovedi Erazma Lorbka, največji primanjkljaj v slovenski igri. Dober boj z visokimi in močnimi litovskimi košarkarji je pokazal Uroš Slokar, ki je dosegel osem točk, tudi na svetovnem prvenstvu pa se bo še enkrat srečal z njimi, saj bodo Litovci zadnji nasprotnik Slovenije v skupinskem delu.

"Želeli smo osvojiti turnir in zmagati za več kot pet točk, a vseeno smo odpravili določene napake, ki so se nam ponavljale," je bil po zmagi zadovoljen Slokar. Za litovsko reprezentanco, pod košem tokrat ni bilo Jonasa Valančiunasa, ki je na tekmi v Kaunasu povzročal veliko težav, je bil to šele prvi poraz.

Skakati morajo vsi

Reprezentantje danes odhajajo v Španijo, kjer bodo odpravljali še zadnje napake, v torek pa jih čaka še zadnja pripravljalna tekma z Američani.

"Je še veliko nihanj. Imamo še ves teden priprav in eno ekshibicijsko tekmo, ki pa ni tako pomembna. Osredotočiti se moramo še na naše napade, saj se še vedno zgodi, da kakšen igralec izpade, kakšen se ne spomni napadov in jih je zato treba še trenirati in ponavljati," razmišlja 210 centimetrov visoki Slokar, ki potuje že na svoje tretje svetovno prvenstvo.

Slovenci so imeli v pripravljalnem obdobju veliko težav s skokom, kar bi jim lahko proti Američanom, še bolj pomembno pa na prvi tekmi svetovnega prvenstva proti Avstralcem, ki imajo izredno centrsko linijo, povzročalo veliko skrbi.

"Vseh pet igralcev na parketu je odgovornih za skok. Moramo si pomagati med seboj," je še dejal 31-letni Slokar.

Ne spreglejte