Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
8. 11. 2012,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Real Madrid Sašo Filipovski

Četrtek, 8. 11. 2012, 9.52

8 let

Sašo Filipovski: Poklopiti se nam mora veliko stvari

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Do naslednjega testa imajo košarkarji Olimpije na voljo le še en dan. V Stožice prihaja veliki Real Madrid. Za enakovreden boj bodo potrebovali dober strelski dan, čvrsto obrambo in nadzor skoka.

Ob pogledu na igralski kader Union Olimpija proti Realu nima veliko možnosti za uspeh. Vendar je v košarki vse mogoče. Ob dobrem dnevu lahko na kolena padejo tudi velikani evropske košarke. Za podvig proti osemkratnim prvakom evrolige se bo moralo poklopiti veliko stvari.

"Zelo si želimo pokazati več, kot nam je uspelo na zadnjih tekmah. Glede same igre smo bili strelsko slabi. Zlasti na zadnjih dveh tekmah. Obramba je bila dobra, imeli smo odprte mete, bili nesebični, vendar nam ni stekel. Morajo se nam poklopiti obramba, skok in napad, da bomo lahko parirali Madridu, ki je v tej sezoni praktično brez poraza. Izgubil je tekme v končnicah. Za nas je izziv, da odigramo na visoki ravni in mu pariramo. Centrska linija ima višino in čvrstost."

Popotnica pred dvobojem z Realom ni najboljša. Olimpija je izgubila šest tekem zapored, zato bo treba mlade košarkarje dobro psihološko pripraviti na tekmo z Madridčani, ki jim delnice kotirajo bistveno višje. V tej sezoni so doživeli poraz le proti Fenerbahčeju na gostovanju, stoodstotni pa so v španskem državnem prvenstvu. "Moji košarkarji se morajo zavedati, da je vsaka tekma poglavje zase. Nas najbolj bolijo porazi. Mi namreč treniramo in želimo igrati najbolje. Vemo, kaj je razočaranje, kaj je bolečina, če izgubiš doma proti avtsajderju (MZT Skopje, op. p.). Statistika je ena, rezultat je drugo. Indeks igre proti Skopju je govoril v našo korist, vendar smo izgubili. Obramba in izdelovanje prostega prostora v napadu sta bila na pravi ravni. Vendar se zavedamo, da je strelski dan izjemno pomemben. Odprte mete in lahke koše je treba zadeti. Imamo strelce. Aron Baynes je po odlični predstavi v Rusiji izpadel zaradi osebnih napak. Skok bo treba nadzorovati. Ekipa se mora naučiti, tudi ko ima slab strelski dan, da je potrpežljiva in vztraja pri čvrsti obrambi ter skače," so besede Filipovskega, ki vnovič poudarja, da mlada ekipa potrebuje mir in potrpljenje: "To sem povedal že na začetku sezone. Ti mladi košarkarji morajo delati nemoteno. Že po prvi zmagi proti Cantuju je bila evforija, da se bomo uvrstili med 16 v evroligi. Opozarjal sem, da ena lastovka ne prinaša pomladi. Tudi Klemen Prepelič potrebuje mir. Vemo, da je prisoten v medijih. Vemo, kakšen status je imel Ricky Rubio in bil kot domač košarkar deležen potrpežljivosti javnosti in medijev. Vsi si želimo vrhunskih uspehov, zmag ter polnih dvoran, vendar se to čez noč ne da narediti. Pomembno je potrpljenje. Zame je bil edini spodrsljaj v tej sezoni proti Skopju. Razen Panathinaikosa nas ni nihče nadigral. Z vsemi smo bili enakovredni in v položaju za zmago. Ne da se delati čudežev čez noč."

Ne spreglejte