Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
22. 1. 2013,
10.51

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sani Bečirović Memi Bečirović Božidar Maljković

Torek, 22. 1. 2013, 10.51

4 leta, 3 mesece

Sani na Maljkovićevem seznamu: Nikoli nisem rekel ne Sloveniji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Iran je na široko odprl vrata Slovencem v košarkarske dvorane, v katerih kraljuje Sani Bečirović. Slednji je nekoliko presenečen, da ga je Maljković uvrstil na širši seznam kandidatov za nastop na EP.

Sani se je povsem udomačil v Iranu, kjer igra za Petrochimi in je med najboljšimi posamezniki lige. "Sani je bil devetkrat v 15 krogih MVP kroga," se je iz ozadja, ko smo se pogovarjali s Sanijem Bečirovićem, slišal glas očeta Memija, Sani pa ob tem dodal: "Igram fenomenalno. Smo tudi prvi na lestvici. Skratka, vse je tako, kot mora biti. Naredil sem pravo potezo. Zdravje mi služi, kar potrjujejo moje številke."

Kosilo ima v delavski menzi, hotel z eno do dvema zvezdicama

Čeprav ni v istem klubu, Sani velikokrat obišče očeta in Marka Miliča v Teheranu, kjer so pogoji za življenje povsem drugačni kot v njegovem kraju. "Navadil sem se na življenje. Dosti težje je, ker je raven življenja nižja. Ko pridem v Teheran, je zgodba povsem drugačna. Grem v italijansko restavracijo dvakrat na dan. Jaz sicer živim v hotelu, ki pa ni hotel po naših standardih. Gre za star kompleks, ki ga je zgradila tovarna. Ena do dve zvezdici pri vrednotenju hotela verjetno povesta vse, v kakšnem stanovanju živim. S košarkarji jemo v delavski menzi," je opisal način življenja v Iranu Sani.

Čeprav si z igrami zasluži vpoklic v izbrano vrsto, pa je njegovo ime na širšem seznamu reprezentantov (34 košarkarjev je dobilo program priprav) nekoliko presenetljivo. Predvsem zaradi preteklosti, ki je burila duhove v odnosu selektor Božidar Maljković – družina Bečirović. "Dobil sem koledar priprav. Presenečen sem tako jaz kot verjetno vi. Nima smisla o tem razlagati prek medijev. Kot prvo se bo treba usesti z vodilnimi na zvezi in razčistiti določene stvari. Nikoli nisem rekel ne Sloveniji in stojim za tem načelom. Stvari so zdaj drugačne kot pred letom dni. Vsi vemo, kako je bilo in kaj se je dogajalo. Kakšne izjave so letele na račun moje družine. Usedel se bom z Iztokom Remsom, Matejem Avanzom in verjetno selektorjem ter se bomo konkretno pogovorili," pa je še o reprezentančni zgodbi dejal Sani Bečirović, ki bi bil s svojim znanjem zagotovo v pomoč naši izbrani vrsti na pomembnem dogodku letošnjega leta. Slovenski ljubitelji košarke od naših igralcev namreč pričakujejo medaljo na domačem evropskem prvenstvu – želje košarkarjev pa so povsem identične.

Ne spreglejte