Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
9. 7. 2012,
8.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 7. 2012, 8.46

8 let

Sagadin: Ni lahko premagati Špance dvakrat zapored

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mlada slovenska reprezentanca je odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom evropskega prvenstva. Varovanci Zmaga Sagadina so še drugič premagali aktualne evropske in svetovne prvake Špance.

Priprave se bližajo koncu oziroma so se z zmago z 84:74 proti Špancem tudi končale. Sedaj imajo košarkarji štiri dni časa, da se pripravijo na prvo tekmo proti Italiji. V dveh dneh je prav tolikokrat padla Španija. Zmago Sagadin je po tekmi opozoril na slab drugi polčas, ki pa jih ni stal zmage: "Zadovoljen sem, da smo jih v soboto visoko premagali, v nedeljo pa smo tudi večji del tekme pokazali, da se lahko kosami z njimi oziroma, da smo celo boljši nasprotnik. Predvsem prvi polčas je bil izredno dober, v drugem pa smo popustili v obrambi. Španija ni niti malo ogrozila našo zmago. Ti dve zmagi sta dokaz, da se lahko nosimo z najboljšimi." Izpostavil je še umazano igro špancev: "Nikoli ne more sodniki piskati toliko osebnih napak, kolikor jih lahko oni naredijo. Upam, da jim na prvenstvu ne bodo dovolili take igre."

Priprave minile brez poškodb

Peklenske priprave, po katerih je znan Zmago, so minile brez poškodb: "Smo zdravi, nismo doživeli nobene poškodbe, kar je za nas najpomembnejše." Dobra pripravljenost reprezentantov bo odigrala pomembno vlogo, saj si tekme v predtekmovanju sledijo vsak dan, če pa se moštvo uvrsti v zaključne boje, ima skupaj devet tekem v enajstih dneh. "To je preveč. Ta sistem mora Fiba zamenjati," meni Zmago, ki Slovenijo vidi med kandidati za visoka mesta: "Delamo dobro, igramo doma, to so vsekakor prednosti. Na igralce ne polagam pritiska." Težave jim predstavljajo predvsem moštva, ki nastopijo s trdo obrambo: "Imamo težave proti tršim obrambam na meji prekrška. To se je videlo predvsem na turnirju v Murciji, kjer so nas Španci pretepli."

Prepelič novi kapetan

Na tekmi je prvič v vlogi kapetana nastopil Klemen Prepelič, ki je z igro upravičil novi naziv. "Je močna osebnost in ’lider’. Včasih ga še malo zanese, vendar to je mladost. Z njim sem dobro sodeloval že v klubu, kjer je vse bolj prevzemal odgovornost, tukaj v reprezentanci pa je samo nadaljevanje tega," je izbiro pokomentiral selektor, Prepelič pa mu je odgovoril na igrišču s 24 točkami in štirimi podajami.

Odpadel Radulović, Gorjanc na pregled srca

V sredo zvečer bo znan končni seznam dvanajsterice, ki bo nastopila na domačem prvenstvu. "Odpasti" morata še dva košarkarja. Za eno mesto se borita "naturalizirana" Bojan Radulović in Alen Omić, na prvenstvu pa bo igral slednji. "Če se le ne poškoduje, bo to Omić, drugače vskoči Radulović," je povedal Sagadin. Drugi "odpadnik" bo Urban Gorjanc, ki ima težave s srcem: "Urban ima težave s srcem in v ponedeljek ima še zadnje preiskave. V tem trenutku ne trenira, zato je najbolj verjetno, da odpadeta ta dva. Vendar pa imamo vseeno varovalko. Omić je težak, močan igralec, vsak dan so kontakti v igri in če slučajno pride do poškodbe, je tu Radulović, da ga zamenja."

Ne spreglejte