Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
1. 3. 2013,
22.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 3. 2013, 22.27

7 let, 12 mesecev

Rupniku končno padlo breme z ramen, Smodiš videl večjo željo "zmajev"

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Zmaji" so zasluženo prišli do prve zmage nad Novomeščani v tej sezoni. Filipovskega skrbi zdravstveno stanje, Rupnik se je končno znebil bremena. Smodiš pri Olimpijinih igralcih videl več želje.

Ljubljančani so v slovenski derbi vstopili z veliko mero energije, ki se je hitro pokazala za zmagovalno. Razen uvodnih minut so vodstvo trdno držali v svojih rokah in v tretjem poskusu le prišli do zmage nad slovenskimi prvaki iz Novega mesta. "Čestitke mojim fantom, ki so odigrali na vrhunskem nivoju," je bil zadovoljen in vesel po zmagi strateg Ljubljančanov Sašo Filipovski, kaj hitro pa je njegovo veselje uplahnilo, ko je beseda nanesla na zdravstveni karton: "Skrbi me zdravstveno stanje v moštvu. Rannikko je tekmo zaključil praktično z eno nogo, Salina je že med tekmo presekalo v hrbtu in ni mogel nadaljevati, že nekaj časa je poškodovan Močnik, pa tudi mladi Kokol, ki nam pomaga na treningih, se je poškodoval. Upam, da bom imel osem igralcev na voljo za trening."

"Fantje so počasi doumeli, kako se določene stvari izvajajo"

Pred obračunom v zadnjih letih vodilnih moštev v Sloveniji, je bilo veliko vprašanje, ali bo "zmajem" uspelo omejiti premoč Dolenjcev pod košem. Ljubljančani so hitro po začetnem metu sodnika pokazali, da so se iz dosedanjih lekcij nekaj naučili in Krkaše povsem izrinili iz rakete. "Že vso sezono nas ekipe napadajo po globini in prej ali slej se naučiš. Tudi v evroligi so nas moštva napadala pod košem. Veliko smo trenirali to prvino, vendar na tekmah nismo dobro izvajali tega. Fantje so počasi doumeli, kako se določene stvari izvajajo," je zadovoljno razlagal šef na ljubljanski klopi.

Rupnik: Dobro mi je služil tudi met

Med začetno peterico na igrišču je zopet začel tudi 19-letni Luka Rupnik, ki je v ljubljansko igro vnesel veliko energije in s svojo hitrostjo povzročal težave Krkini obrambi. "V zadnjih treh tekmah imam občutek, da sem se dokončno sprostil in okrepila se mi je samozavest. Filipovski mi je dejal, naj hitro prenesem žogo v protinapad, dobro pa mi je služil tudi met," je bil po najboljšimi partiji v letošnji sezoni jadranske lige zadovoljen Rupnik. Tekmo je, končal pri desetih točkah in šestih skokih, po dobljenem derbiju pa opozarja, da sezone še ni konec: "Vložek je bil velik, saj smo pod pritiskom zaradi končne uvrstitve in morebitne uvrstitve na finalni turnir četverice."

Potočnik: Nismo bili pravi

Po tekmi so bili kakopak bolj mrkih obrazov pri Novomeščanih, ki so dvoboje z Olimpijo vedno odigrali zelo motivirani in v zadnjih treh sezonah pobrali tudi večino domačih lovorik." Čestitam Olimpiji za zmago. Bili so boljši od samega začetka. Mi nismo bili pravi, že v prvi četrtini smo slabo skakali, kar se je nato vleklo celo tekmo. Manjkala je predvsem energija," je bil kratek novi trener pri trikratnih zaporednih državnih prvakih Gašper Potočnik.

Smodiš: Ljubljančani so si bolj želeli zmage

Legenda dolenjskega kluba Matjaž Smodiš se je pred trinajstimi leti od derbijev med Krko in Olimpijo poslovil z zmago, ki je takrat peljala Novomeščane v veliki finale državnega prvenstva. Tokrat je moral športno priznati premoč Ljubljančanom. "Olimpija je bila za razred, če ne celo dva, boljša, bolj so si želeli zmago in zasluženo slavili. Dvoboji z Olimpijo so vedno velik izziv in vsi smo bili motivirani. Tekma je mogoče dala občutek, kot da si nismo želeli," je bil nezadovoljen po tekmi Smoki.

Ne spreglejte