Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2015,
19.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

New York Knicks

Četrtek, 19. 3. 2015, 19.33

8 let

Razigrani Harden k zmagi Houstona prispeval fenomenalnih 50 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Newyorčani so v spopadu najšibkejših na domačem parketu klonili proti Minnesoti. Rakete so obvladale Denver Nuggets, nekdanji klub Gorana Dragića Phoenix za las ugnal Pelikane, Jazz porazil Jezernike.

James Harden je s 50 točkami vodil ekipo Houston Rockets, ki je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma s 118:108 premagala Denver Nuggets.

Ekipa New York Knicks je doma po podaljšku s 92:95 izgubila dvoboj z Minnesoto Timberwolves, Los Angeles Lakers pa prav tako v svoji dvorani z Utah JazzPhoenix Suns so pred svojimi navijači v tesni končnici ugnali New Orleans Pelicans s 74:72.

Harden, trenutno drugi strelec lige, je iz igre metal 12:27, zadel je štiri trojke in 22 od 25 prostih metov. Postal je osmi igralec Houstona, ki je na eni tekmi zmogel 50 ali več točk, in je prvi iz tega moštva, ki mu je to uspelo po slovitem Hakeemu Olajuwonu januarja 1996.

Ta je med gledalci tudi spremljal njegovo predstavo, poleg njega pa je bilo tam še nekaj slovitih nekdanjih imen Houstona na čelu s trenerjem Rudyjem Tomjanovichem, bili pa so tudi igralci Clyde Drexler, Robert Horry, Mario Elie, Vernon Maxwell in Otis Thorpe, ki so med polčasom dobili nagrade v spomin na dva zaporedna naslova prvaka v letih 1994 in 1995.

V New Yorku so se v dvoboju dveh najslabših ekip lige bolj izkazali gosti, pri katerih je Kevin Martin dosegel 22 točk, Zach LaVine pa dve manj, od tega je zadel štiri proste mete v zadnjih desetih sekundah podaljška in odločil dvoboj.

V Phoenixu je bil najboljši strelec Markieff Morris (17 točk), pelikani pa so igrali brez poškodovanega prvega zvezdnika ekipe Anthonyja Davisa, ki si je na ogrevanju zvil levi gleženj.

V Los Angelesu je Gordon Hayward 18 od svojih 22 točk zadel v drugem polčasu, s tem pa so domači doživeli petdeseti poraz v sezoni in so tretja najslabša ekipa lige.

Ne spreglejte