Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
28. 1. 2008,
17.44

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 1. 2008, 17.44

8 let, 4 mesece

Rajgelj: Sanacije bo konec ob koncu sezone

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na veliko opevana sanacija Uniona Olimpije se po besedah direktorja Janeza Rajglja počasi približuje zadnjemu stadiju. Pod streho naj bi bili pospravljeni dve tretjini celotnega dela.

Očitno se na Celovški 25 v Ljubljani po dolgem in mukotrpnem delu vendarle lahko veselijo boljših časov. Pa ne zaradi rezultatov v tej sezoni, temveč po zaslugi sanacije.

"Sanacija poteka dobro in se približuje koncu. Če se izrazim še s številkami, smo trenutno na približno dveh tretjinah dela, pričakujem pa, da se bo vse končalo ob koncu sezone. Ob tem moram povedati, da že opažam pozitivne odzive v javnosti. Čim začne klub dobro poslovati, se na vratih nemudoma pojavijo določeni ljudje, ki bi bili radi poleg. Kar se samega delovanja sanacije tiče, lahko še pripomnim, da so nekatera pogajanja težja in posledično potekajo dalj časa, druga pa smo že pripeljali srečno do konca. Vsi se moramo zavedati, da je uspešno izvedena sanacija edini temelj za prihodnjo sezono," je dobre novice o delovanju košarkarskega kluba Union Olimpija najprej povedal Janez Rajgelj.

V preteklosti smo že velikokrat slišali podobne spodbudne novice glede finančnega stanja pri slovenskemu košarkarskemu ponosu, a se je na koncu vse "sfižilo". Koliko resnice pa je letos na tem? "Klub dobro funkcionira. Ne pojavljajo se novi dolgovi, zato sanacija poteka korektno. Večje bojazni, da bi ponovno padli v vodo, ni. Pomembno pa je, da ne pridejo v klub tisti ljudje, ki sem jih že prej omenil," je brez dlake na jeziku dodal Rajgelj.

Za Džikićem Džikić ali kdo drug?

Direktor kluba pa ima lahko le del obraza nasmejanega, saj iz tekmovalnega stališča sezona ni blesteča, zato bodo pomembni naslednji meseci, ko bodo na sporedu tekme v domačih tekmovanjih in ligi NLB, v katerih ima Olimpija realno višje cilje kot v evroligi. Seveda na čelu s trenerjem Aleksandrom Džikićem, ki pa ima pogodbo le do konca sezone.

"Zaenkrat je trener Aleksandar Džikić. Moj predlog je bil Andrej Urlep in tudi z njim sem se pogovarjal, da bi sodelovali le do konca tekmovalnega obdobja. Ko je Memi Bečirovič začel groziti, je bilo potrebno najti zamenjavo. V takšnih trenutkih je težko sklepati dolgoročne pogodbe. Ali bo Džikić ostal tudi po koncu sezone ali ne, v tem trenutku ne moremo govoriti." Bilo je kar nekaj namigovanj, da naj bi si Rajgelj želel Sašo Filipovskega. Vendar v tem trenutku ni poglavitno vprašanje ime trenerja, temveč čim boljša priprava na zadnji del sezone, ko bo morala Olimpija v Ljubljano pripeljati tudi kakšno lovoriko.

Glede Ožbolta še vedno nič novega

Nekoliko bolj mrkega obraza pa je Rajgelj postal, ko je beseda na ponedeljkovi novinarski konferenci nanesla na Saša Ožbolta. Slednji še nima podpisane nove pogodbe z Olimpijo, naj bi pa bila zaključena vsa poglavja iz preteklosti. "O tem zadevi ne morem komentirati," je bil kratek direktor Olimpije.

Medtem pa se kapetan Marko Milič in soigralci v miru pripravljajo na zadnjo evroligaško tekmo v tej sezoni. V sredo bodo namreč gostovali pri Prokomu, ki je bil v Tivoliju ponižan. Sicer teoretične možnosti za napredovanje med najboljših šestnajst še vedno ostajajo, vendar je le promil možnosti, da bi Olimpija nadoknadila koš razliko (98 točk primanjkljaja) proti Partizanu, poleg tega pa bi moral beograjski klub še izgubiti v Turčiji pri Ülkerju.

Ne spreglejte