Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2022,
21.29

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Georgios Dikaiulakos KZS slovenska ženska košarkarska reprezentanca

Nedelja, 20. 11. 2022, 21.29

1 leto, 5 mesecev

priprave na drugi cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, na katerega so že uvrščene

Sproščene Slovenke se pripravljajo na poljski in turški izziv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
slovenska ženska košarkarska reprezentanca | Slovenke so začele priprave na kvalifikacijski tekmi. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Slovenke so začele priprave na kvalifikacijski tekmi.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

 Slovenske košarkarice so danes v Ljubljani začele priprave na drugi cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 15. in 25. junijem prihodnje leto gostila Slovenija in Izrael. V četrtek bodo najprej gostovale na Poljskem, v nedeljo pa v Turčiji.

Kot gostiteljice prvenstva imajo Slovenke nastop na prvenstvu že zagotovljen. Na njem bo nastopilo 16 reprezentanc. Poleg Slovenije in Izraela se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance. V primeru, da bosta med 14 potniki na prvenstvo stare celine tudi Slovenija in Izrael, si bosta napredovanje priigrali še peta oziroma šesta drugouvrščena reprezentanca.

Slovenke v kvalifikacijah nastopajo v skupini D. V prvem ciklu so novembra lani na domačem parketu izgubile proti Turčiji z 62:78, na gostovanju v Albaniji pa zmagale s 127:28.

Selektor slovenske izbrane vrste Georgios Dikaiulakos je v reprezentanco za drugi cikel vpoklical Rebeko Abramovič, Tino Cvijanovič, Blažo Čeh, Leo Debeljak, Zalo Friškovec, Tino Jakovina, Mojco Jelenc, Galo Kramžar, Aleksandro Krošelj, Evo Lisec, Tejo Oblak, Evo Rupnik, Marušo Seničar in Ajšo Sivka.

Obnoviti in nadgraditi taktične zamisli

"Zelo smo vesele, da smo spet zbrane, saj smo se že kar malce pogrešale. Pred nami je skupni teden, ki ga bomo izkoristile za osvežitev dela, ki smo ga opravile spomladi. Obnoviti in nadgraditi moramo taktične zamisli našega strokovnega štaba ter narediti nov korak proti domačemu evropskemu prvenstvu prihodnje leto," je za Košarkarsko zvezo Slovenije v izjavi za javnost dejala Tina Jakovina. Trening ženske košarkarske reprezentance, Tina Jakovina | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

"Na treningih se bomo maksimalno trudile. V obe tekmi bomo šle na vso moč in skušale zmagati. Zame bo ta teden predstavljal še poseben izziv. Sem namreč edina, ki še ne poznam sistema dela in igre novega selektorja, a verjamem, da se bom hitro privadila in na parketu pokazala tisto, kar se od mene pričakuje," pa je dodala Rebeka Abramovič.

Georgios Dikaiulakos bo Slovenke v četrtek vodil na Poljskem, v nedeljo pa še v Turčiji. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Georgios Dikaiulakos bo Slovenke v četrtek vodil na Poljskem, v nedeljo pa še v Turčiji. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Najprej proti Poljakinjam, nato proti Turkinjam

Slovenke bodo v dvorani na Ježici opravile pet treningov. Že v sredo jih bo pot vodila na Poljsko, kjer jih dvoboj z domačo izbrano vrsto čaka v četrtek ob 17.30 uri. Po tekmi bodo v petek poletele proti Turčiji in se v nedeljo ob 16. uri po slovenskem času pomerile še s Turčijo.

Zadnji kvalifikacijski cikel bo na vrsti februarja, ko Slovenijo čakata domači tekmi proti Albaniji 9. in Poljski 12. novembra.

Ne spreglejte