Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
13. 4. 2016,
13.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Helios Suns Rogaška Slatina Tajfun Zlatorog Krka Union Olimpija

Sreda, 13. 4. 2016, 13.32

6 let, 6 mesecev

Pri Krki govorijo o črnem nizu, pri Olimpiji o negotovi tekmi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Po sredinih tekmah bodo košarkarski klubi na polovici lige za prvaka. Veliki derbi bomo spremljali v Novem mestu, kjer bo Krka gostila Uniona Olimpijo. Aktualni prvak Tajfun bo zmago iskal proti sosedom iz Rogaške.

19.00, Tajfun – Rogaška

 

Kdo bo uspešnejši v Šenčurju? Košarkarji Rogaške ali Tajfuna? | Foto: Kdo bo uspešnejši v Šenčurju? Košarkarji Rogaške ali Tajfuna?

 

Kot prvi se bodo v boj za zmago petega kroga lige za prvaka ob 19. uri podali košarkarji Tajfuna in Rogaške. Gostitelji so po štirih tekmah še brez zmage, medtem so ko Slatinčani polovično uspešni.

 

"Rogaška je ena najboljših napadalnih ekip v ligi. Še posebej je nevarna pri metih za tri točke ter pri skoku v napadu, kjer njeni trije najvišji košarkarji v povprečju ujamejo osem žog. Mi bomo tudi tokrat nastopili v nepopolni postavi, saj se je na zadnji tekmi spet poškodoval Ceola Clark, ki ima počeno kost v palcu. V zadnjem obdobju smo sicer dobro trenirali, tako da smo na srečanje dobro pripravljeni. Verjamem, da bo dvorana na lokalnem derbiju polna do zadnjega kotička," pred tekmo razmišlja trener Tajfuna Dejan Mihevc.

 

"Na najbližje gostovanje potujemo v kompletni zasedbi. Naša želja je, da se v Rogaško Slatino vrnemo neporaženi. Pričakujem izenačeno tekmo, na kateri bo odločala raven prikazane energije in trezne glave. Edino, kar zagotovo vemo, je, da bo dvorana polna," je optimističen prvi mož stroke pri Rogaški Damjan Novaković.
 

20.00, Krka – Union Olimpija

Ob 20. uri bo vroče v dvorani Leona Štuklja, kjer bo Krka gostila Olimpijo. Dolenjci imajo zmago več kot Ljubljančani in so s tremi zmagami trenutno vodilno moštvo lige za prvaka – najboljši po desetih krogih bo dobil mesto v ligi ABA, drugo pa slovenski prvak. Če bo to isto moštvo, bo drugo vstopnico za regionalno ligo dobil drugouvrščeni klub v ligi za prvaka, zato je vsaka zmaga zelo pomembna.

 

Pri Krki upajo, da bodo prekinili črni niz. | Foto: Pri Krki upajo, da bodo prekinili črni niz.

 

"Čaka nas slovenski derbi. Union Olimpija je na zadnji tekmi proti Helios Suns svojo pripravljenost dvignila na višjo raven. Z ljubljanskim klubom imamo v tej sezoni slabe izkušnje, saj smo v ligi ABA obakrat izgubili. Ravno zato prosim vse naše navijače, da nam pomagajo prekiniti ta črni niz. Verjamem, da se jim bomo s prikazanim pristopom na igrišču oddolžili na najboljši mogoč način," pravi trener Krke Vladimir Anzulović.

 

Daljši premor brez tekem so izkoristili tudi pri Olimpiji in trdo delali za zaključno fazo prvenstva. "Kot pred vsako tekmo v ligi za prvaka so vse napovedi nehvaležne. Čaka nas klasični slovenski košarkarski derbi. Pred tekmo težko karkoli napovedujemo. Obe ekipi zagotovo čaka negotova tekma, verjamem, da do samega zaključka. Verjamemo, da smo dobro pripravljeni in veselimo se zanimive tekme," so besede Gašperja Potočnika.

 

20.00, Helios - Zlatorog

Zanimivo bo tudi v Domžalah, kjer Helios Suns pričakujejo Zlatorog Aleša Pipana. Njegova zasedba ima enak izkupiček kot Krka, torej tri zmage in poraz, Helios pa je pri dveh zmagah in dveh porazih.

 

Bo Aleš Pipan popeljal Zlatorog do četrte zmage v ligi za prvaka? | Foto: Bo Aleš Pipan popeljal Zlatorog do četrte zmage v ligi za prvaka?

 

"Čaka nas še ena pomembna tekma. Na zadnji del sezone se še vedno dobro pripravljamo in fantje dajejo vse od sebe. Prvenstvo je takšno, da lahko vsak premaga vsakogar, a jaz verjamem v svojo ekipo in si seveda želim zmage tudi danes," je dejal Pipan.

 

Pri Heliosu so odločeni, da se navijačem opravičijo po blamaži sredi Stožic, kjer so v prejšnjem krogu proti Olimpiji izgubili s kar 54:105. Trener Jakša Vulić bo na parket domžalske dvorane poslal nekoliko oslabljeno zasedbo, vendar se tako kot navijači nadeja zmage: "Proti Zlatorogu smo v tej sezoni igrali že tri tekme, zato se oboji dobro poznamo. Večjih presenečenj ne bi smelo biti. Laščani so dobro moštvo in imajo v ligi visoke ambicije. To so potrdili tudi s prihodom Bookerja pred začetkom lige za prvaka. Tekma bo za nas težka, saj bomo zaradi poškodb nastopili oslabljeni. Ne glede na to je naša obveza, da prikažemo kar največ borbenosti in pustimo srce na parketu ter na ta način skušamo popraviti slab vtis z zadnje tekme." 

Ne spreglejte