Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
10. 11. 2012,
9.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 10. 11. 2012, 9.12

8 let, 1 mesec

Prepelič: Upam, da bom Filipovskemu čim prej vrnil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je Klemen Prepelič vroč navijač Real Madrida, pa je skušal v Stožicah preprečiti njegov zmagoviti pohod. Pravi, da je madridski klub v ključnih trenutkih pokazal, zakaj je tako spoštovan.

Ob prvem stiku z žogo je imel Klemen Prepelič morda nekoliko preveč spoštljiv odnos do kluba, za katerega navija. Nadarjeni slovenski košarkar se je dvignil z dvema zaporednima trojkama ob začetku zadnje četrtine, ko je moštvo približal na sedem točk zaostanka (63:70), vendar nato odšel na klop. Vzrok, zakaj ga je moral Filipovski zamenjati, je bil košarkar Reala Jaycee Carroll. "Sašotu sem pokazal, da želim menjavo. Bil sem utrujen, ker sem v obrambi tekal za Carrollom. Za njim teči je naporno. Veliko igralcev se je menjalo na njemu. Enostavno je igralec, ki ima že v osnovi pol sekunde prednosti. V napadu sem odigral tisti dve akciji, ampak sem nato začutil, da bi lahko kdo bolje odigral od mene. Na koncu me je Filipovski vrnil v igro, ker mi zaupa. Za zdaj mu še tega nisem vrnil, vendar upam, da mu bom čim prej," je o menjavi, ki se je sprva zdela nelogična, dejal Prepelič.

Olimpija je imela pri 76:82 še zadnjo priložnost, da bi ujela priključek s favoriziranim moštvom, vendar je košarkarjem v zeleno-beli opravi zmanjkalo moči za zaključek. Real je v ključnih trenutkih pokazal, zakaj sodi med najboljše ekipe v evroligi. "Real je bil celotno tekmo boljši. Na začetku je že pokazal, da je prišel po zmago. Z borbeno igro smo se vrnili in držali tudi korak z njim. Z nekaj uspešnimi, morda celo norimi meti Blažiča in mene v zadnjih sekundah napada smo se približali na šest točk. Nato smo imeli napad po minuti odmora, vendar je Real pokazal, da ima odlično ekipo. Kaznoval je mojo izgubljeno žogo in nam pobegnil. Nemogoče ga je bilo nato uloviti," je dejal "Prle".

V nedeljo bo imela Olimpija lepo priložnost, da prekine niz sedmih porazov. V goste v okviru lige ABA prihaja Szolnoki in uspeha proti Madžarom si želi tudi Prepelič: "Tekma je pomembna, vendar v ligi ABA ni slabega tekmeca. Ekipe imajo visoke proračune v primerjavi z nami. Mi potrebujemo izkušnje in tekme. Na papirju smo favoriti, ker smo le evroligaška ekipa. Sploh na domačem parketu. Dali bomo vse od sebe, da pridemo na pozitivno pot."

Ne spreglejte