Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 10. 2008,
9.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 22. 10. 2008, 9.17

8 let, 5 mesecev

Pipan zaman prepričeval igralce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Zlatoroga po vnovičnem hitrem slovesu od Evrope niso skrivali razočaranja. Trener Aleš Pipan zaman prepričeval izbrance.

Čeprav so si Laščani pred povratno tekmo prvega predkorga pokala EuroChallenge priigrali prednost šestih točk, pa nato v domači dvorani ohridskega dela niso znali oplemenititi. Amak se je v Treh lilijah veselil zmage z rezultatom 78:69 in četi Aleša Pipana že po pičlih dveh tekmah prepustil le udejstvovanje na domači košarkarski sceni. "Po prvi tekmi na Ohridu sem opozarjal, da je boj za skupno zmago še odprt. Razen Nejca Strnada v naši ekipi ni igralca z evropskimi izkušnjami in očitno nihče ni verjel, da Amak v Treh lilijah lahko zmaga za več kot 6 točk," je po tekmi ugotavljal Pipan in dodal: "V napadu smo igrali brezglavo, v obrambi smo bili nezbrani. Napredovanja v drugi predkrog si nismo zaslužili."

Podobnega mnenja je bil tudi kapetan Strnad: "Nismo upoštevali trenerjevih navodil, bili smo preveč nervozni in odločali smo se za samostojne akcije. Amak nas je za vse naštete slabosti kaznoval."

Precej vedrejše volje so bili Makedonci, ki ostajajo v pokalu evropskega upanja, in se bodo v drugem predkorgu soočili z nizozemsko ekipo EiffelTowers Den Bosch. "Prišli smo neobremenjeni in odigrali smo praktično popolno tekmo, medtem ko je bil Zlatorog slabši kot na Ohridu. Nismo bili obremenjeni z rezultatom, ki je na koncu prišel sam od sebe," je preprost recept razkril trener Marjan Lazarov.

Ne spreglejte