Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
13.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija poraz

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 13.20

8 let

Pipan jezen: Odziv košarkarjev? Glavo dol in kapuco čez glavo.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poraz proti Metalcu v ligi ABA je bil za Olimpijo nedopusten, zlasti če se želi spogledovati z mesti, ki v prihodnji sezoni vodijo v evropska tekmovanja. Trener Aleš Pipan izpostavil cirkuške vložke.

Prednost 18 točk proti novincu v regionalnem tekmovanju Metalcu bi morala biti več kot zadostna, da bi Union Olimpija dosegla četrto zmago v ligi ABA, a je skopnela, na koncu pa so košarkarji Uniona Olimpije celo zapuščali parket domače dvorane s sklonjenimi glavami. Le nekaj dni pred tem so se junaško dvignili v Eurocupu proti Szolnokiju, nato pa padli globoko in izpustili lepo priložnost, da bi pričakovano ostali bližje tistim najbližjim ekipam v ligi ABA.

"Prespali smo poraz, kakor smo ga lahko prespali. Včeraj smo opravili analizo in imeli sestanek. Ugotovili smo, da na tak način ne smemo več igrati, zlasti pa se ne tako vesti na igrišču. Nekako je v drugem polčasu prišel strah v naše kosti. Dali smo le 23 točk, kar je na domačem terenu nesprejemljivo. Poraz je boleč," se je glavni trener Aleš Pipan dotaknil poraza proti Metalcu.

Na njem in preostalem strokovnem vodstvu bo, da bodo ta strah znali odstraniti iz košarkarjev, saj se bodo ti še večkrat v sezoni znašli v položajih, ko bodo reševali glavo, na drugi strani pa bo nasprotnik jurišal.

"Strah je bil posledica nonšalance in napačnega razmišljanja igralcev. Nimamo tako izkušenih košarkarjev, ki bi vedeli, kaj se lahko zgodi. To, da po visoki prednosti izgubiš, se v košarki dogaja in se bo. Začeli smo igrati po svoje. S cirkuškimi vložki smo skušali povečati atraktivnost. To se ti hitro vrne, kar se nam je. Ko je bilo treba igrati pravo košarko, pa so bili isti košarkarji bledi," je bil videti razočaran Pipan.

Iz njegovih besed je bilo mogoče razbrati, da ni bil zadovoljen z odzivom fantov, ki so izgubili proti novincu v ligi: "Igralci so se po porazu odzvali tako kot vedno: glavo so dali dol, kapuco čez glavo in šli domov. Za njih je jutri nov dan in niso nič krivi. Krivi smo vedno drugi, kar je v košarki normalno."

Nov preizkus bodo imeli košarkarji Uniona Olimpije že jutri, ko v goste prihaja Zenit. V nasprotju s prvo tekmo v Eurocupu proti Himkiju bodo proti drugemu ruskemu predstavniku lahko igrali ob podpori navijačev, tekma pa se bo začela ob 18. uri.

Ne spreglejte