Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
9. 7. 2014,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Šenčur Roman Horvat

Sreda, 9. 7. 2014, 16.05

8 let

Padec jih je bolel, a so hitro zakrpali rane

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Povratnik med prvoligaško košarkarsko druščino bo v prihodnji sezoni Šenčur, ki je pred leti klavrno okusil igranje med najboljšimi klubi pri nas. Poudarjajo, da so se iz tiste šole ogromno naučili.

Z odličnimi predstavami so si košarkarji Šenčurja že nekaj krogov pred koncem ligaškega dela priigrali vstop v prvoligaško druščino. Po velikem uspehu so si na Gorenjskem vzeli čas za premislek, kako se lotiti velikega projekta, na koncu pa vendarle ugriznili v prvoligaško jabolko.

Šenčur sicer ni novinec med najboljšimi slovenskimi košarkarskimi klubi, saj je v prvi ligi nastopal že v sezoni 2009/10 in jo končal klavrno. V 30 krogih je zabeležil ravno toliko porazov. In tista šola je bila za klub izjemno pomembna ter hkrati pozitivna, poudarja športni direktor Aleš Puhar: "Tista sezona nas ni potolkla. Veliko smo se iz nje naučili. Imeli smo zelo malo časa za pripravo na sezono. Zdaj bomo unovčili to znanje in ga uporabili pri pogovoru z igralci. Da se ne bomo zaleteli po nepotrebnem ... Kaj ti pomeni, če si na koncu sezone četrti, ne moreš pa plačati igralcev. Iz takratne zgodbe smo prišli kot zmagovalci. Mnogi bi propadli, mi pa smo potegnili ven veliko pozitivnega."

V kratkem znana nova imena v igralskem kadru

Po takratnem izpadu so bili Šenčurjani trikrat podprvaki druge lige, letos pa suvereno opravili s konkurenco. V prvi ligi ne želijo biti le opazovalci. "Za igranje v prvi ligi smo se dogovorili z našimi sponzorji, ki nam stojijo ob strani. Zadržali bomo igralce iz lanske sezone, priključili nekaj mladih in pripeljali nosilce na mestu organizatorja igre, visokega branilca, krila in centra. Morda bo že v kratkem kaj novega," poudarja Puhar.

Dejstvo je, da se bo proračun zaradi nastopanja v prvi ligi za Šenčur povečal. Nova številka naj bi bila približno dvakrat večja, kot so jo imeli v drugoligaški konkurenci. Spremenil pa se bo tudi sistem treningov. Znano je, da nekateri košarkarji hodijo še v službe, drugi v šole … "Računamo, da bo od zdaj tudi dopoldne trenirala polovica ekipe, medtem ko popoldne vsi. Torej bo celotno moštvo vadilo skupaj petkrat na teden," pravi Puhar, ki verjame, da bodo lahko konkurenčni: "Ostajamo na realnih tleh. Verjetno bomo imeli enega najnižjih, če ne celo najnižji proračun. Delamo na poštenih osnovah in ne podpisujemo pogodb z namišljenimi številkami, ki jih ne moremo izpolniti. Sicer pa bomo naredili takšno ekipo, da se bomo skušali coni izpada izogniti že bistveno prej kot v zaključnih krogih."

Slovo Romana Horvata

V zadnjih sezonah je ekipi pomagal tudi legendarni Roman Horvat, ki pa prihodnje leto ne bo več igral, saj se bo v celoti posvetil trenerskemu delu v klubu in bo vodja mlajših selekcij. "Ima veliko željo, da se vključi v trenerske vode. Učil se bo lahko tudi na članskih treningih. Njegova prioriteta so mlajše selekcije in košarkarska šola, ki bo nosila njegovo ime," je sporočil športni direktor kluba.

V Šenčurju bodo priprave začeli 11. ali 18. avgusta, 1. oktobra pa naj bi gostil tekmo superpokala med Krko in Unionom Olimpijo. Ta namreč pripada novincu med prvoligaško druščino. A uradnega potrdila na Gorenjskem še niso dobili: "Znani smo kot dobri organizatorji, bi pa jasno radi vedeli pravi čas, da bomo gostili to tekmo. Odgovora od Košarkarske zveze Slovenije nismo dobili. Včeraj smo prek druge poti izvedeli, da smo potrjeni, a, žal, še ne od zveze."

Ne spreglejte