Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
17. 10. 2014,
10.31

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Sarver Phoenix Suns San Antonio Spurs Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić

Petek, 17. 10. 2014, 10.31

2 leti, 5 mesecev

Opravičevanje vodstva Suns, potem ko je Dragić s soigralci zmlel prvake

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V sklopu priprav na novo sezono lige NBA je moštvo Phoenix Suns na čelu z našim Goranom Dragićem brez težav premagalo vidno okrnjeno zasedbo aktualnih prvakov San Antonio Spurs.

Prav oslabljena zasedba aktualnih prvakov je bila kamen spotike v četrtkovi tekmi, saj so navijači Phoenix Suns pričakovali, da bodo na delu videli ase, kot so Tim Duncan, Manu Ginobili, Kawhi Leonard, Tiaggo Splitter in Patty Mills, a so manjkali zaradi različnih razlogov.

Tudi trenerja Gregga Popovicha ni bilo v Arizoni, San Antoniu pa je poveljeval Italijan Ettore Messina.

Phoenix Suns je s 121:90 slavil prepričljivo zmago (z 20 točkami je bil najbolj učinkovit Goran Dragić, medtem ko mlajši brat Zoran zaradi težav pri izdelovanju delovnega dovoljenja ni igral), kljub zmagi pa so bili domači navijači lahko nezadovoljni, saj niso videli na parketu zvezdnikov Spurs – igral je le Tony Parker.

Zato se je večinski lastnik Phoenix Suns Robert Sarver odločil za potezo, ki so jo pozdravili domači privrženci. Med minuto odmora, 2:31 pred koncem tekme, je poprijel za mikrofon in dejal: "Vsem, ki ste prišli, bi se rad zahvalil, da ste danes tukaj. Zavedam se, da niste plačali vstopnice, da bi videli takšno tekmo. Zato se vam opravičujem. Tisti, ki ste na tekmi, mi pošljite svojo vstopnico in v imenu Suns vam bom dal darilo, ker ste podpirali ekipo."

Uradna številka prodanih vstopnic za tekmo s Spurs je bila 13.552, čeprav kar nekaj navijačev ni prišlo na ogled tekme. "Navijači so plačali veliko denarja, a niso videli v igri košarkarjev, ki so jih nestrpno pričakovali. Ta poteza, za katero sem se odločil, pove, da smo veseli njihove podpore. Zakaj najboljši pri Spurs niso igrali, je njihova odločitev," je še povedal Sarver.

Leta 2005 se je Sarver že odzval na podobno potezo San Antonia, ko na tekmi nista vstopila v igro Duncan in Ginobili. Takrat je krilil z rokama proti klopi Spurs in naletel na negativen odziv na socialnih omrežjih navijačev San Antonia.

Ne spreglejte