Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 1. 2012,
13.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Helios Domžale

Petek, 13. 1. 2012, 13.26

8 let

Olimpija za točko boljša od Crvene zvezde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 16. krogu košarkarske lige ABA je v nedeljo Union Olimpija v Stožicah s točko razlike premagala Crveno zvezdo. V soboto je Helios ugnal Hemofarm, Krka in Zlatorog pa sta bila v 16. krogu neuspešna.

Slovenija v tej sezoni bije bitko za tretjega predstavnika v regionalnem tekmovanju z BiH, ki ima edinega predstavnika v Širokem. Bosanski klub pa po pravilu premaguje ravno slovenske predstavnike in zato je bilo gostovanje Krke pri Širokemu izjemno pomembno. Dvoboj je bil ob polčasu še izenečan, toda v nadaljevanju je bil domači klub precej boljši.

Helios se je v izjemno pomembnem obračunu v boju za obstanek pomeril s Hemofarmom. Po dramatični končnici so Domžalčani na krilih Klemna Prepeliča uspeli zmagati po podaljšku. Mladi domači branilec in slovenski reprezentant je s statističnim indeksom 40 glavni kandidat za naziv MVP kroga. Dvajsetletni in 191 centimetrov visoki Prepelič je dosegel 28 točk ob metu 3:3 za dve točki, 5:10 izza polkroga, 7:8 s kazenske črte, hkrati pa je zbral še sedem skokov in sedem podaj. Indeks 40 je četrti najvišji skupek vseh statističnih elementov med vsemi igralci v tej sezoni lige Aba.

V nedeljo je Zlatorog v Treh lilijah v Laškem gostil zagrebško Cedevito. Razlika je na koncu znašala 19 točk v korist Zagrebčanov, a visok rezultat še zdaleč ne pokaže izenačenega boja, ki se je velik del tekme odvijal na igrišču.

Dramatičen boj povsem do konca pa se je bil v ljubljanski dvorani Stožice, kjer je gostovala Crvena zvezda. Olimpija je bila večino časa v prednosti, a se Beograjčani niso predali. Po izenačeni četrti četrtini so rdeče-beli 34 sekund pred koncem povedli s 73:71, po treh zadetih prostih metih pa so dvorano z dvignjenimi rokami zapustili Ljubljančani.

Ne spreglejte