Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
22. 2. 2015,
21.16

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Pipan Memi Bečirović Union Olimpija trener

Nedelja, 22. 2. 2015, 21.16

4 leta, 3 mesece

Olimpija odpustila Aleša Pipana, prišel je trener z lovorikami

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poraz proti Zlatorogu v polfinalu pokala Spar je prevesil tehtnico na stran, da vodstvo Uniona Olimpije odpusti Aleša Pipan. Na njegovo mesto se je usedel Memi Bečirović.

Katastrofa v pokalnem tekmovanju, v katerem je Union Olimpija izgubila proti Zlatorogu, je odžagala Aleša Pipana, ki je skoraj dve leti presedel na klopi ljubljanskega moštva. Vodstvo kluba je ukrepalo in v svoje vrste pripeljalo moža, ki je v sezoni 2007/08 že vodil klub, ki je takrat igral še v Tivoliju.

Memi Bečirović je ta mož, ki je znan po tem, da zna ekipo usmeriti k dobrim rezultatom. Leta 2007 je Helios popeljal do državnega in pokalnega naslova, nato pa se preselil k Olimpiji, kjer je ostal le pol sezone. Takrat je odšel razočaran zaradi spora z direktorjem Janezom Rajgljem glede nakupa novih košarkarjev. Opozarjal je, da nakupi Američanov niso bili pravi, a ni dobil podpore.

"Zavedam se težke naloge, ki je pred mano, saj ekipa deluje psihično načeta."

Pot ga je peljala k Azovmašu, kjer je osvojil ukrajinsko državno prvenstvo. Lovorike so se lepile nanj tudi v Iranu – tako na klubski sceni kakor tudi s tamkajšnjo reprezentanco. V karieri je bil selektor slovenske članske izbrane vrste, ki jo je popeljal do osmega mesta na svetovnem prvenstvu v Turčiji, leta 2002 pa je z mladinsko reprezentanco osvojil srebrno na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

"Union Olimpijo dobro spremljam že celotno sezono in lahko rečem, da gre za simpatično mlado ekipo, ki lahko še vedno doseže zastavljene cilje, ki so pred njo v tej sezoni. Veseli me, da je uprava kluba v meni prepoznala trenerja, ki lahko nadaljuje dobro zastavljeno delo in konča sezono s čim boljšim rezultatom. Lepo je videti tudi, da na vrata članske ekipe končno trka nekaj izjemnih domačih talentov. Zavedam se težke naloge, ki je pred mano, saj ekipa deluje psihično načeta, pestijo pa jo tudi poškodbe. Sprva bom opravil pogovore s člani strokovnega štaba in igralci, nato pa se bomo lotili priprave na tekmo v Skopju," je ob vrnitvi v Olimpijo povedal Memi Bečirović.

Ne spreglejte