Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
6. 9. 2015,
21.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Klemen Prepelič

Nedelja, 6. 9. 2015, 21.27

8 let

Nezgrešljivi Prepelič: Če bi vsak dan tako metal, ne bi bil brez kluba

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska košarkarska reprezentanca je na EuroBasketu prišla do prve zmage. Padla je Gruzija, eden od glavnih junakov pa je bil nezgrešljivi Klemen Prepelič.

Po porazu s Hrvaško in krajšem regeneracijskem času so se slovenski košarkarji hitro pobrali in na kolena spravili Gruzijo. S pravo obrambo so povsem zajezili glavna tekmečeva orožja in imeli pri 70:48 celo 22 točk naskoka, a so na koncu poskrbeli, da se je pritisk selektorju Juretu Zdovcu dvignil, saj so naredili nekaj nespametnih napak, po katerih so se Gruzijci že nevarneje približali.

A so pravi čas odgovorili in se z 79:68 veselili zmage. V prvem polčasu je blestel Klemen Prepelič, ki je dosegel kar štiri trojke in imel po 20 minutah na svojem računu že 19 točk. V drugem je dodal dve in je bil z 21 točkami prvi strelec tekme – iz igre sploh ni zgrešil meta. Ob tem je imel še pet skokov, štiri podaje, v oči so bodle le izgubljene žoge, ki jih je imel šest.

"Navijači so izjemni. Vse te trojke, zmage so namenjene njim."

"En dan ti gre, drugi dan ne tako. Ne smem se zanašati na to. Zagotovo je lepo, vendar ni realno, da bi vsak dan tako zadeval. Če bi mi to uspevalo, ne bi bil brez kluba (pravi, da je v igri klub iz lige ABA ter španskega prvenstva, op. p.). Tekmo je zmagala ekipa in ne posamezniki. Ključno je bilo, da smo dobili skok."

Po zmagi je ponovil večkrat v letošnjem poletju že slišano, da bo Slovenija zmagovala, če bo tekmeca zaustavila pod mejo 70 točk, kar je danes fantom uspelo, ki so razveselili približno 4500 slovenskih navijačev. "Izjemni so. Vse te trojke, zmage so namenjene njim, ki so z nami. Cenim to," poudarja Prle, ki po tekmi s Hrvaško ni zaspal vse do 4. ure zjutraj: "Adrenalin in protibolečinske tablete vplivajo na vse skupaj. Takšen je naš šport."

"Če bi bili brez napak, bi verjetno že imeli medaljo. Po tihem upam, da je tudi čas za to."

Tudi sam se zaveda, da bodo morali v nadaljevanju prvenstva zapravljati čim manj žog. Tokrat so jih Gruzijcem podarili 19, kar je več, kot si Zdovc želi: "Brez tega bi bilo lažje, vendar je to sestavni del športa. Če bi bili brez napak, bi verjetno že imeli medaljo. Tako je še nimamo. Po tihem upam, da je tudi čas za to."

V ponedeljek bo v skupini C na vrsto prišel prosti dan, ki ga bodo slovenski košarkarji izkoristili za pripravo z Nizozemci, ki so na tem prvenstvu že presenetili Gruzijce in nato izgubili z Makedonijo.

"Do izhoda iz slačilnice smo lahko slavili, nato moramo pozabiti na zmago, tako kot smo poraz proti Hrvaški. Pred nami je zelo pomembna tekma z Nizozemci. Na papirju bomo na prvenstvu prvič v vlogi favorita," razlaga Prepelič, ki v sobi za sostanovalca nima velikega prijatelja Alena Omića: "To so postranske stvari. Navajen sem ga in on mene, a me tudi Miha (Zupan, op. p.) ne moti (smeh, op. p.). Verjetno bo danes zvečer čas za kakšno pivo in to je vse."

Ne spreglejte