Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2012,
19.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

New York Knicks Brooklyn Nets

Ponedeljek, 26. 11. 2012, 19.54

8 let

Nets dobili mestni derbi, preobrat Udrihovovega Milwaukeeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Težko pričakovan mestni derbi med Nets in Knicks so s 96:89 dobili brooklynske ''mrežice. Milwaukee Bena udriha je tesno premagal Bike, lanski finalisti so se znesli nad Charlotte Bobcats.

Milwaukee Bena Udriha je na gostovanju pri Chicago Bulls prišel do tesne zmage, ki so si jo gostje zagotovili z odlično zadnjo četrtino, ko so vknjižili kar 30 točk, Biki pa le 12. Milwaukeeju je tako uspelo zaostanek 27 točk spremeniti v prednost in na na koncu celo v zmago. Slovenski legionar je v 28 minutah prispeval 11 točk, štiri skoke, in šest podaj, najučinkovitejši pa je bil Ersan Ilyasova z 18 točkami. Pri domačinih je blestel Richard Hamilton s 30 točkami, Carlos Boozer jih je dodal 19. "Če ne igraš tekme vseh 48 minut, se ti lahko zgodi kaj takšnega. Sami smo si krivi," je po porazu z glavo zmajeval trener Chicaga, Tom Thibodeau.

Na prvem mestnem derbiju med Nets in Knicks v novozgrajenem Barckleys Centru so slavili prvi, in sicer s 96:89. Razmerje zmag je sedaj izenačeno, obe ekipi sta slavili devetkrat. Pri Nets je bil točkovno najbolj uspešen Brook Lopez, ki je v statistiko vpisal 22 točk, 11 skokov, Deron Williams jih je dodal 16, prav toliko jih je prispeval še Gerald Wallace. Pri poražencih sta imela svojo noč Carmelo Anthony s 35 in Tyson Chandler z 28 točkami, ki jim je dodal še 10 skokov, podajo in dve ukradeni žogi. Za Knicks sta dosegla več kot dve tretjini točki. Lanski finalisti Oklahoma City Thunder so se s 114:69 poigrali s Charlotte Bobcats, strelsko najbolj učinkovit je bil Kevin Durant s 16 točkami, 14 jih je dodal Thabo Sefolosha.

Washington Wizards so v domači dvorani z 92:118 klonili proti San Antonio Spurs. Boris Diaw je za še četrto zaporedno zmago ostrog nad čarovniki dosegel 16 točk, Tony Parker 15, Tiago Splitter pa 15 in 12 skokov. Washington Wizards so 12. ekipa v zgodovini, ki je sezono v ligi NBA začela z 12 zaporednimi porazi.

Detroit Pistons so s 108:101 premagali Portland Trail Blazers na krilih Brandona Knighta, ki je 16 od svojih skupaj 26 točk dosegel v prvem polčasu. Memphis Grizzlies so bili s 84:78 boljši od Cleveland Cavaliers, v Salt Lake Cityju so do zmage prišli Utah Jazz, ki so s 105:103 ugnali Denver Nuggets, L.A. Clippers pa so doma v Staples Centru izgubili (98:105) proti New Orleans Hornets.

Ne spreglejte