Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
31. 5. 2014,
20.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Zdovc Jaka Klobučar

Sobota, 31. 5. 2014, 20.50

8 let

MVP Klobučar potrkal na vrata Jureta Zdovca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Veliki junak zadnje tekme finala državnega prvenstva v košarki med Krko in Olimpijo je postal Jaka Klobučar, ki je v zadnji četrtini rešil Novomeščane in jih popeljal do sedmega naslova.

Nihanja so bila jasno prisotna tudi na zadnji tekmi finala, saj je bil v igri pokal. Začetek je pripadel Krki, ki je vodila celo z devetimi točkami razlike pri 44:35, Olimpija je izkoristila tehnično napako vročekrvnega Zvonka Buljana in prišla celo do vodstva s 56:48, dve minuti in pol pred koncem pa je imela sedem točk naskoka (58:51).

V ključnih trenutkih je na sceno stopil Jaka Klobučar in v zadnji četrtini dosegel dvanajst od skupno štirinajstih točk – od tega jih je v tistem obdobju zadel devet s črte za proste mete.

"Pokazali smo, da se lahko kljub zaostanku dvignemo do zmage. To je lep dokaz, da smo borbeni. Ko je Union Olimpija izpolnila bonus osebnih napak, je bilo na meni, da vzamem žogo ter izsilim osebne napake. Na koncu mi je uspelo," je bil Klobučar vesel petega zaporednega in skupno sedmega naslova za Krko. Kot kapetanu mu je celo pripadla čast, da je dvignil pokal visoko v zrak, s svojimi igrami pa zagotovo navdušil tudi selektorja Jureta Zdovca, ki ga bo verjetno vključil v letošnji program svetovnega prvenstva.

"Čestitke Krki za osvojen naslov državnega prvaka. Dobro smo odigrali do pet minut pred koncem, ko smo s tremi nervoznimi meti skušali rešiti tekmo. Tako se končnice pač ne sme odigrati. Izkušena Krka je to znala izkoristiti. Iz prednosti osmih točk smo prišli do zaostanka dveh točk in to je bilo odločilno," je trener Olimpije Aleš Pipan iskal vzroke za usodni padec v zaključku obračuna.

Po velikem zmagoslavju so navijači Krke skandirali tudi ime glavnega trenerja Aleksandra Džikića, za katerega je to tretji naslov z moštvom Krke: "Pred peto tekmo finala smo pričakovali vse, razen lahke tekme. Union Olimpijo smo prisilili, da je iz sebe izvlekla vse najboljše. Boljšega finala si ne moreš želeti. Na peti tekmi so dobre trenutke imeli nasprotniki in mi, a naši so nastopili zadnji. Prvič v finalu smo igrali agresivno obrambo po celotnem terenu. Pet minut pred koncem smo bili v slabem položaju, a smo se vrnili. Skozi sezono smo doživeli številne udarce ter vzpone in padce. To je sedaj pozabljeno in za nami."

Ne spreglejte