Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 10. 2015,
21.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Četrtek, 29. 10. 2015, 21.05

8 let

Miami z neverjetno serijo do zmage, Dragić dosegel osem točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na ponedeljek je bilo v ligi NBA na sporedu sedem obračunov. Od Slovencev je igral le Goran Dragić, ki je z Miamijem premagal Houston Rockets.

Miami je tekmo obrnil v svojo korist v drugem polčasu, ki ga je dobil s 65:24. Tako je nadoknadil 21 točk zaostanka in tekmeca v zadnjih 23 minutah nadigral kar za 41 točk.

Ključ do uspeha je bil igralec, ki sploh ni stopil na parket. Udonis Haslem si je namreč med odmorom vzel pravico in soigralcem v slačilnici povedel nekaj krepkih, življenjskih resnic. "Tako to delajo vodje. Ko sem prišel v slačilnico, je bil že na polovici. Ni bilo kaj dodati," je dejal trener Erik Spoelstra.

Hassan Whiteside je zbral 25 točk, Dwayne Wade 20, Dragić pa je na parketu preživel dobrih 24 minut in imel met iz igre 4:7. Na drugi strani je za Houston, ki ob odsotnosti Dwighta Howarda še nima zmage v novi sezoni, največ točk dosegel Marcus Thornton - 21.

Novo razočaranje so doživeli privrženci LA Lakers. Ekipa je tretjič v zadnjih štirih sezonah štartala z 0-3, glavni krivec pa je prvi zvezdnik Kobe Bryant. Po porazu z Dallasom je priznal: "Zanič sem kot drek. Trenutno sem 200. igralec v ligi. Sploh ne morem zadeti koša," je dejal Bryant (15 točk, met iz igre 3:15). Izgovorov ni iskal; ni omenil niti poškodbe, zaradi katere je izpustil večji del prejšnje sezone, niti starosti oziroma dvajsetletnega staža v ligi. Lekcijo mu je namreč odčital Dirk Nowitzki, ki je celo en mesec starejši od njega. 37-letni Nemec je dosegel 25 točk (10:13 iz igre) in zbral devet skokov.

Starosti očitno ne priznavajo niti pri San Antoniu. Velika trojica Tim Duncan, Tony Parker in Manu Ginobili, ki skupaj šteje 110 let, je postala naveza z največ zmagami v ligi. Z uspehom v Bostonu je prišla do številke 541, kar je več, kot so jih skupaj zbrali legendarni Larry Bird, Robert Parish in Kevin McHale.

Na ostalih prizoriščih je bilo najbolj napeto v Charlottu, kjer je Atlanta slavila s 94:92. Domači so imeli, kljub katastrofalnemu učinku v zadnji četrtini (4:24), možnost za podaljšek, vendar je Kemba Walker zgrešil poskus za dve točki.

Toronto je premagal Milwaukee s 106:87, Chicago je s 16 točkami Pau Gasola in Nikole Mirotića, ugnal Orlando (92:87), Oklahoma pa je bila prepričljiva proti Denverju (117:93).

Ne spreglejte