Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
23. 2. 2015,
12.14

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Memi Bečirović Union Olimpija trener Jani Möderndorfer

Ponedeljek, 23. 2. 2015, 12.14

4 leta, 3 mesece

Memi Bečirović ima z Olimpijo velike načrte, skušal bo tudi preprečiti famozno četrtino

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi trener Uniona Olimpije Memi Bečirović je že poprijel za delo. V glavi ima zamisli, s katerimi bo skušal pomagati ekipi, da bo izpolnila zastavljene cilje.

Potem ko zdaj že prejšnjemu trenerju Alešu Pipanu z Olimpijo ni uspelo osvojiti pokalnega naslova, pa tudi ne lanskega državnega naslova in pokalne lovorike, se je vodstvo kluba odločilo, da prekine pogodbo z njim. Kot pravi predsednik Jani Möderndorfer, so Pipanu dolžni minimalen strošek, kar za klub ne bo ovira.

Na njegovo mesto je prišel Memi Bečirović, ki je po letu 2007 spet na ljubljanski klop. Upa, da bo tokrat na njej sedel več kot pol sezone. Nazadnje je moral predčasno zapustiti klub. Zaveda se, da bo to odvisno tudi od tega, kaj mu bo v prihodnjih dveh mesecih uspelo z ekipo narediti oziroma osvojiti. Ker je v preteklosti že večkrat dokazal, da ekipo zna pripeljati do končnega rezultata, vanj verjame tudi v Ljubljani.

"Življenje trenerja je takšno, danes si, jutri te ni. Izziv sem sprejel, ker želim Olimpiji pomagati, jo prek lige ABA popeljati do Evrope in osvojiti državni naslov. Verjamem v Olimpijo kot klub, igralce in okolje. Vem, da ne bo lahko, ker je pred nami še veliko ovinkov," je na novinarski konferenci dejal Memi.

Do konca sezone v igralski kader ne bo mogel poseči s spremembami, a verjame, da lahko s to ekipo izpolni zadane cilje. Zaveda se tudi, da ni bil le trener kriv za spodrsljaj v Laškem, kjer je Olimpija po vodstvu z 19 točkami v polfinalu z Zlatorogom na koncu klavrno izgubila.

"Ogledal sem si le en polčas tekme z Zlatorogom, ker sem mislil, da bo Olimpija zmagala z visoko razliko. Pri Olimpiji je v tej sezoni v ospredju famozna tretja četrtina. Ekipa je mlada in posledično so tudi vodje mladi. Druga stvar je, da ti, ko mislijo, da je že konec, začnejo igrati zase in za svojo statistiko. Med sezono se jasno zgodi kratki stik. Hudič je, če je kratki stik med nosilnimi igralci in trenerji. To bom še videl, verjetno pa je tudi to vplivalo. Znotraj ekipe je treba psihološko urediti stvari in jih malenkostno taktično spremeniti. Veliko ne smemo posegati, ker ni časa, pred nami pa so pomembne tekme. Poznam igralce in okolje. Vem, s katerimi prijemi se bom moral lotiti dela," razmišlja Bečirović.

Upa, da bo v klubu ostal tudi prihodnje leto, verjame pa, da bo tokrat drugače kot pred dobrimi sedmimi leti, ko je prevzel člansko zeleno-belo moštvo in ga moral nato kmalu zapustit. "Sem dokaj taktičen trener. Uporabljam tudi cono in conski presing, da bi le zmagal. Zdaj smo v delu, ko moramo zmagovati," pravi o taktičnih rezervah ekipe.

Do konca sezone si želi pokoriti vse zadnje štiri tekmece v ligi ABA, prvi preizkus pa ga čaka že ta konec tedna, ko bo ekipa gostovala v Skopju pri MZT. Sledili bosta gostovanji pri Szolnokiju in Levskem, za konec rednega dela regionalnega tekmovanja pa bomo v Stožicah spremljali slovenski derbi med Olimpijo in Krko.

Ne spreglejte