Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 9. 2011,
23.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 23.13

8 let

Maljković: Ta napad razbija vsako cono

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković je po tekmi drugega kroga EP z Ukrajino spregovoril, zakaj njegovi izbranci ne morejo preluknjati conske obrambe, ki jim povzroča nemalo težav.

"Ni bila cona kriva, da smo izgubili prednost, temveč naša obramba. Moraš jo igrati štirideset minut čvrsto in hitro. Tretjo četrtino smo začeli brez hitrosti v obrambi in Ukrajinci so dobivali dvoboje ena na ena brez težav. A to se ne sme dogajati," je sprva po vnovič težki tekmi na evropskem prvenstvu dejal slovenski selektor Božidar Maljković.

Zmagi proti Ukrajini z 68:64 sicer ne gre gledati v zobe, vendar bolj kot to skrbi dejstvo, da se Slovenija ne znajde proti conski obrambi tekmeca. Težave so priplavale na površje že proti Bolgariji in sedaj še proti Ukrajini. In kakšno rešitev ima selektor na to obrambo? "Igrali bomo isti sistem. Je zelo dober. To ni inovacija, ki sem jo ustvaril s slovensko reprezentanco. Gre za preverjen sistem, ki ga prakticiram že trideset let. V Splitu sem igral isti napad. Ne da se ga zaustaviti, če se vse naredi v pravem času. Ta napad je zelo bogat in z veliko možnosti za zaključek. Vendar ga ne igramo. Prepočasi se postavimo v napadu. Izgubimo deset sekund, da začnemo z akcijo. Ena stvar je, ko delaš z ekipo eno leto in drugo, ko si z njo le en mesec kot v reprezentanci. Igralci, ki sem jih treniral pri Jugoplastiki, Barceloni …, bi sedaj vedeli na pamet ta napad. Razbijal je vsako cono, saj ima mnogo rešitev in idej. Ključ je le v izvedbi tega," je povedal "Boža" glede cone in se za konec vnovič dotaknil obrambe, ki v zadnjih petnajstih minutah obračuna z Ukrajino ni delovala na pravi ravni. "To je sindrom. Ko gre iz igre najboljši, začnemo podcenjevati tekmeca. Naša slaba obramba se začne takrat, ko na parketu niso najboljši nasprotni igralci. To analiziram. Vedno imamo takrat padec. Izgubljamo žoge in začenjajo nas prebijati z vseh strani. Pridemo v agonijo in nastane panika."

V petek bo imela slovenska reprezentanca prost dan, kar se tekem tiče, že v soboto pa ji bo nasproti stala nevarna Gruzija. In petkov dan bo idealen za trening in odpravljanje napak, ki se dogajajo naši izbrani vrsti.

Ne spreglejte