Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 9. 2008,
12.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 16. 9. 2008, 12.15

8 let, 5 mesecev

Lorbek blesti med prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Erazem Lorbek, ki je poleti podpisal za moskovski CSKA, se je med aktualnimi evropskimi prvaki hitro udomačil in našel svojo vlogo.

Trener CSKA Ettore Messina je že po prvih treh pripravljalnih tekmah dobil pozitiven odgovor na vprašanje, ali je poleti ravnal prav, ko je klubskim veljakom zaukazal, naj v Moskvo pripeljejo Erazma Lorbka. Najstarejši člen bratskega terceta je prosto poletje očitno dobro izkoristil za dokončno zdravstveno sanacijo in že na začetku predsezone pokazal, da v Rusijo ni prišel po obrobno vlogo. Na vseh dosedanjih pripravljalnih tekmah moskovskega športnega velikana je bil nekdanji član Ježice, Olimpije, Fortituda, Unicaje, Benettona in nazadnje rimske Lottomatice med vodilnimi možmi CSKA.

Nekoliko spremenjena zasedba evropskih in ruskih prvakov je led prebila v tekmi z AJ Milanom in obračun zanesljivo dobila z rezultatom 81:63. Ljubljančan med Moskovčani se je v debiju izkazal s 13 točkami, 7 skoki, 2 asistencami in eno blokado. V petek se je CSKA soočil z beneškim Reyerjem (71:57), prva strelca pa sta bila Matjaž Smodiš, ki se je pod koše vrnil s trinajstimi točkami, in Lorbek (12). Tudi ob ponedeljkovi zmagi Rusov nad Virtusom iz Bologne (73:58) je Erazem dokazal, da odličen uvod ni bil zgolj naključen. Dosegel je 20 točk in bil znova prvi mož čete italijanskega stratega, Smodiš pa se je proti nekdanjemu klubu med strelce vpisal s štirimi točkami.

Ne spreglejte