Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2019,
6.28

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Atlanta Hawks Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić LeBron James

Ponedeljek, 7. 1. 2019, 6.28

5 let, 3 mesece

Liga NBA, 6. januar

LeBrona ne bo k Dončiću, Minnesota odpustila trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Dwyane Wade | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Slovenski košarkarkarski as Goran Dragić še vedno okreva po operaciji kolena, njegovi soigralci iz moštva Miami Heat pa so v gosteh izgubili proti Atlanti Hawks. Toronto Raptors, vodilna ekipa na vzhodu, so doma visoko premagali Indiano. Minnesota, ki je zamenjala trenerja, je nadigrala oslabljen Los Angeles Lakers, ki bo v noči na torek gostoval pri Luki Dončiću v Dallasu.

V noči na ponedeljek so v ligi NBA igrali sedem tekem, Dallas Luke Dončića pa je imel prost večer. Miami, za katerega igra trenutno poškodovani Goran Dragić, je v gosteh visoko izgubil proti Atlanti Hawks. Tekma se je končala z izidom 106:82.

Pri domači ekipi je bil ta večer najbolj razpoložen Trae Young. Ta je v svojo statistiko vpisal 19 točk, dodal pa dva skoka in dve asistenci. Pri Atlanti je bil zelo uspešen še John Collins, ki se je ustavil pri 13 točkah in prispeval še 13 skokov.

Atlanta, ki je s tem prekinila niz treh porazov, je na dvanajstem mestu na vzhodu in daleč od pozicij, ki vodijo v končnico, Miami pa je znova na 50-odstotnem izkupičku in šestem mestu na vzhodu oziroma prvem v jugovzhodni skupini.

Nov mejnik Wada

Za košarkarje Miamija je bil to po dveh zaporednih zmagah prvi poraz. Največ točk je za Vročico dosegel Derrick Jones Jr. Ustavil se je pri 14 točkah, Justise Winslow jih je prispeval 13, Dwyane Wade je tokrat zbral 11 točk, je pa ne tej tekmi dosegel svojo 500. trojko v karieri. Ob Michaelu Jordanu in LeBronu Jamesu je tako postal edini igralec, ki je v karieri dosegel vsaj 20 tisoč točk, pet tisoč asistenc, štiri tisoč skokov, 1.500 ukradenih žog, 800 blokad in 500 trojk.

"Za nas je bila to slaba tekme. Proti njim imamo razmerje v zmagah 0:3. Ugotovili so, kako morajo igrati proti nam, da ne moremo igrati svoje igre. Ne vem, kaj je to. To morate vprašati njih," je po tekmi dejal Wade.

Norman Powell, Toronto Raptors | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Minnesota odpustila trenerja, Los Angeles Lakers brez glavnih zvezdnikov

LeBron James v noči na torek ne bo pomagal Los Angeles Lakers na gostovanju v Dallasu. | Foto: Reuters LeBron James v noči na torek ne bo pomagal Los Angeles Lakers na gostovanju v Dallasu. Foto: Reuters Miami bo naslednjo tekmo igral v sredo doma proti vodilni ekipi zahoda Denverju, Dallas Mavericks pa bodo nastopili dan prej doma proti Los Angeles Lakers, ki so nocoj doživeli visok poraz z Minnesoto. Odkar Lakers igrajo brez prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, so izgubili pet od šestih tekem. Glede na to, da ima James naslednji zdravniški pregled šele v petek, pomeni, da v Teksas ne bo potoval, verjetno pa bosta proti Dončiću manjkala še dva ključna igralca Lakers Kyle Kuzma in Rajon Rondo.

"Že če imaš popolno, zdravo zasedbo, je težko zmagati v tej ligi, kaj šele, če ti manjka skoraj polovica ekipe. Treba je igrati bolj srčno, treba se je tepsti za vsako žogo, saj publika pričakuje, da vedno daš vse od sebe," je po tekmi razmišljal trener iz Los Angelesa Luke Walton.

Kljub zmagi proti Lakers je sinoči brez službe ostal trener Timberwolves Tom Thibodeau. "Tomu se zahvaljujemo za opravljeno delo in mu želimo vse dobro v prihodnosti. Takšne odločitve so vedno težke, vendar smo jo bili prisiljeni sprejeti, saj je pred nami še polovica sezone," je v sporočilu za javnost zapisal lastnik moštva Glen Taylor.

Novi trojni dvojček Westbrooka

Tretjeuvrščena ekipa na zahodu Oklahoma City Thunder je izgubila proti Washingtonu, čeprav je Russell Westbrook dosegel trojnega dvojčka - 22 točk, 15 skokov, 13 podaj. To je njegov dvanajsti "triple-double" v sezoni in 116. v karieri.

"Igrali smo proti eni najboljših ekip na svetu. Na parketu so imeli tri all stars igralce, vendar pokazali smo, kaj se da narediti s pravim pristopom in borbenostjo," je po tekmi povedal trener Wizards Scott Brooks. Za Washington je Otto Porter dosegel 20 točk, Jeff Green 16 in Tomas Satoransky 15.

Pri Torontu najboljši Norman Powell

Pri Torontu se je na parket po poškodbi vrnil Kyle Lowry in svoji ekipi pomagal do 30. zmage v letošnji sezoni. Lowry je v 32 minutah dosegel 12 točk. Najbolj razpoložen pri Torontu je bil s 23 točkami Norman Powell, Pascal Siakam je dosegel 12 točk in deset skokov. Tekma se je končala z izidom 121:105.

Toronto je s 30 zmagami in le 12 porazi trdno na prvem mestu vzhodne konference. Za Indiano, ki je doživela prvi poraz po šestih zmagah, je izstopal Hrvat Bojan Bogdanović z 21 točkami.

Miami bo naslednjo tekmo igral v sredo doma proti vodilni ekipi zahoda Denverju, Dallas Mavericks pa bodo nastopili dan prej doma proti Los Angeles Lakers.

Liga NBA, 6. januar:

 Lestvici:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončić podrl snemalca, nato osvojil srca gledalcev #video
Luka Dončić
Sportal Luki Dončiću se je tresla roka, nor festival trojk v Sacramentu #video
Luka Dončić
Sportal Dončić navdušil z novo neverjetno trojko ob pisku sirene #video
Ne spreglejte