Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 8. 2024,
19.20

Osveženo pred

41 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,36
NBA Saša Dončić Luka Dončić Luka Dončić

Natisni članek

Sobota, 31. 8. 2024, 19.20

41 minut

Kje je Luka Dončić? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,36
Luka Dončić | Luka Dončić se trenutno mudi na Kitajskem. | Foto Reuters

Luka Dončić se trenutno mudi na Kitajskem.

Foto: Reuters

Štirje zvezdniki lige NBA, vključno z Luko Dončićem, ki ga spremlja tudi oče Saša Dončić, so med turnejo znamke Jordan obiskali Kitajski zid.

Luka Dončić, Jayson Tatum, pa tudi košarkar Orlando Magic Paolo Banchero in član New Orleans Pelicans Zion Williamson, ki so vsi športniki znamke Jordan, se trenutno mudijo na Kitajskem na promocijski turneji v okviru "povezovanja z lokalno mladino in širjenjem ljubezni do košarke" Med turnejo, ki je bila predvidena za Šanghaj in Peking so košarkarji obiskali tudi eno najbolj ikoničnih znamenitosti na svetu: Kitajski zid.

Kot je razvidno iz videoposnetka, Luko na potovanju po Kitajskem spremlja tudi oče Saša Dončić. Ob tem je član Dallasa znova nasmejal svoje oboževalce, saj se je po kitajski znamenitosti sprehajal s posebno "sprehajalno palico", zatem pa je na starodavnem nizu zidov in utrdb na severu Kitajske, ki je morda najbolj prepoznaven simbol Kitajske, izgubil majhno žogico.

Ob obisku Kitajskega zidu je član Bostona Tatuma med drugim razkril, da se boji višine. "Ne vedo, da me je res strah," je dejal Tatum. Williamson, ki je vidno izgubil nekaj kilogramov, je komentiral predvsem kitajsko vročino. "Oh, dobro sem, samo vroče je. Potrebujem svojo brisačo," je v smehu dejal Williamson.

Dončića z Dallasom uradni začetek trening kampa čaka 1. oktobra. Dončić, ki je v prejšnji sezoni zasedel tretje mesto v glasovanju za MVP lige NBA, je Mavericks ob tem popeljal tudi do finala, kjer je njegova ekipa izgubila proti Bostonu. Slovenca tudi pred začetkom nove sezone uvrščajo v sam vrh kandidatov za naziv MVP lige.

Preberite še:

Dončić THUMB
Sportal Luka Dončić očaral Američane na kmetiji v Sloveniji
Luka Dončić slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Luka Dončić prihaja v Zagreb na tekmo v spomin na Dražena Petrovića
Noč zmaja
Sportal Kakšen spektakel! V Stožicah so tekle solze, Goran Dragić zaigral tudi s sinom in pomahal v slovo!
Ne spreglejte