Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
1. 7. 2010,
13.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 13.50

8 let

Jagodnik se ni znašel pod drobnogledom tožilcev

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Množični pretep košarkarjev Partizana in Hemofarma preiskujejo tudi uradne oblasti. Goran Jagodnik, ki se ni znašel pod uradno lupo, pa medtem že razmišlja o reprezentanci.

"Dopusti? Ah, večji del leta se selim iz hotela v hotel, zato mi ob poletnem predahu res ne diši vnovična pot. Uživam z družino v domačem okolju," ob vprašanju, kje si bo v obdobju med končano sezono in začetkom reprezentančnih priprav na svetovno prvenstvo ohladil misli in odpočil telo, z roko zamahne Goran Jagodnik. Z naskokom najstarejši reprezentančni kandidat, ki ima pred prvim "zasledovalcem" štiri leta prednosti, od najmlajšega izbranca Memija Bečirovića pa je skoraj 16 let starejši, se vseeno že zelo veseli vnovičnega druženja članov izbrane vrste in priprav na turško avanturo. Ob tem poudarja, da bo ključnega pomena ustvarjanje pravega vzdušja. "Res je, da smo nekoliko oslabljeni. Najbolj bomo pogrešali Erazma Lorbka. A imamo solidno ekipo, v kateri bodo morali večji del bremena prevzeti ostali. Pomembno je, da ustvarimo pravo vzdušje in se zavzeto lotimo priprav. Verjamem, da bomo začutili tudi pravi nacionalni naboj, ki se bo v Turčiji le stopnjeval," razmišlja 36-letni krilni košarkar, ki meni, da Slovenija ne bi smela imeti večji težav pri preboju med najboljšo šestnajsterico. Nato pa … "Lahko se že v prvi izločilni tekmi soočimo s kakšnim od favoritov. Lahko je to tekma, v kateri odloča ena žoga. Bomo videli," pravi "Jagoda", ki na večni lestvici z 58 nastopi v državnem dresu zaseda visoko sedmo mesto, septembra pa bo po vsej verjetnosti "preskočil" tudi Marka Miliča in Ivico Jurkovića ter vsaj ujel Marka Tuška na četrtem mestu.

Natančno dva tedna pred zborom sodi Jagodnik v skupino reprezentantov brez urejenega klubskega statusa. Povsem realno je sicer nadaljnje sodelovanje s Hemofarmom, kjer je prebil dobršen del minule sezone, a le v primeru, če bo Vršac zapustil nadarjeni Milan Mačvan, za katerega se zanima kar nekaj tujih snubcev. "Ker se po poškodbi vrača Milivoje Božović, je jasno, da za vse tri ne bo dovolj prostora. Ob slovesu sem se z vodilnimi možmi pogovarjal, v zadnjem obdobju pa nismo imeli stikov. Verjetno čakajo, kaj bo z Mačvanom. Sam drugih ponudb trenutno nimam. Zato povsem v miru počivam v domačem kraju, hkrati pa se vozim tudi v Lenart na preglede operiranega kolena k fizioterapevtu Sašu Vogrinu," pravi izkušeni Primorec, sicer pravi specialist za Vzhod, saj je poleg srbske dodobra spoznal tudi češko, poljsko, rusko in turško ligo.

Minulo sezono je sklenil na dokaj nenavaden način, saj se s soigralci zaradi "nevarnosti in nekorektnega sojenja" ni podal na tretjo tekmo finala srbskega prvenstva, tako da je Partizan naposled zmago slavil brez boja, na drugi tekmi pa se je znašel v osrčju vsesplošnega pretepa, ki bo, kot vse kaže, dočakal tudi uraden epilog. Po poročanju B92 namreč srbsko javno tožilstvo preiskuje incident, v uradno preiskavo pa je vključenih kar sedem košarkarjev, a med njimi ni Jagodnika. "Žalostno je, da se je sezona končala na takšen način, saj je bila kakovost košarke na visoki ravni. A to je zgodba, ki se vleče že več let. Vsaka tekma s Partizanom je bila letos na robu incidenta. Ob koncu sezone so živci že zelo načeti in trhli, misli že pri dopustu, zato se je zgodilo, kar se je," pravi Goran, o bojkotu pa dodaja: "To je stara zgodba. Naše tekme že več let spremlja neobjektivno sojenje. Predsednik kluba je želel temu narediti konec, tako da smo v razmislek sodnikom in vodstvu zveze bojkotirali zadnjo tekmo. Upam, da bo naša poteza obrodila sadove."

Ne spreglejte