Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
4. 6. 2011,
19.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Jagodnik Krka Union Olimpija

Sobota, 4. 6. 2011, 19.46

6 let, 7 mesecev

Jagodnik rešil ekipo dobesedno v zadnjem hipu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Stožicah je imela Krka v drugi tekmi finala DP sicer večji del nadzor tekme v svojih rokah, a je zaključna beseda pripadla Goranu Jagodniku, ki je vrnil ekipo v boj za naslov prvaka.

Če je bilo pravilo, da košarkarske tekme v državnem prvenstvu niso zanimale ljubljanskih ljubiteljev košarke, so bile v drugem finalnem dvoboju tribune kar lepo zapolnjene (5000 gledalcev). A na veselje manjšine so bolje začeli tekmo novomeški igralci. Tudi tokrat je bil v uvodnih trenutkih razigran mladi Zoran Dragić. Po njegovih sedmih zaporednih točkah je Krka vodila že z 11:2, najvišja prednost pa je imela pri rezultatu 15:5 ter 18:8. Kar so navijači Olimpije najbolj pogrešali v teh trenutkih, oziroma pogrešajo že lep čas, je tista obramba, ki je krasila Olimpijo v elitni evroligi. Na vse prelahek način so bili "zmaji" izigrani. Izbranci Aleksandra Džikića so spretno ustavarili igralca več na parketu, v obrambi pa Novomeščani niso pustili manevrskega prostora, zato so se domačini zatekali bolj k individualnim akcijam.

Razpoloženi Dragić

Pri Olimpiji se pozna, da je nekoliko v slabši strelski formi Vlado Ilievski, ki v prvem polčasu sploh ni dosegel točke. Pri gostih je bil še naprej izjemno razpoložen Dragić. Po njegovi trinajsti točki je bila prednost Krke pri 33:26 vnovič nekoliko bolj otipljiva. Sicer pa so imeli aktualni prvaki nekaj težav z osebnimi napakami, saj sta imela do odmora, na katerega je šla Krka s prednostjo petih točk (36:31), po tri osebne napake Edo Murić ter Dragiša Drobnjak, po dve pa Balažič, Krivec ter Djordjević.

Prvi mož stroke pri Olimpiji Miro Alilović je tudi v drugem polčasu iskal peterko, ki bi spreobrnila potek dogodkov na terenu. Po prvi točki Ilievskega in za krajši hip odigrani conski postavitvi v obrambi se je slovenski evroligaš približal na točko zaostanka pri 35:36, a Dolenjci še nekaj časa niso pustili manevrskega prostora kapetanu Goranu Jagodniku in druščini, da bi prvič prišli do vodstva na tekmi. Mogoče je Alilović tudi nekoliko preveč v igri puščal Aloysisusa Anagonya, kar je Krka izkoriščala s skoki v napadu (35:24 ga je dobila Krka), poleg tega pa Američan ni bil spreten niti v napadalnih akcijah.

Zelo dobro delo pa so branilci naslova opravjlali v obrambnih nalogah na zunanjih igralcih Olimpije. Ožbolt, Ilievski, Udrih ter Klobučar so pri rezultatu 36:42 dosegli vsega osem točk (edino trojko je za Olimpijo denimo dosegel Markota), kar je za strelce takšnega kova velika sramota. Kljub nič kaj prepričljivi predstavi predstavi se je Olimpija v trideseti minuti uspela približati na vsega dve točki zaostanka (44:46). Za veliko presenečenje pa je ob začetku zadnje četrtine poskrbel Džikić, ki je v igro poslal Gorana Ikonića – za katerega so prav vsi menili, da bo izpustil tudi drugi obračun. Srbski strokovnjak je očitno želel le zasejati paniko v nasprotnem taboru, saj se je evidentno videlo, da Ikonić ni mogel igrati v obrambi zaradi težav s kolenom. To je izkoristil Klobučar, ki je s trojko znižal na 47:48, v naslednjem napadu pa je Olimpija prišla do prvega vodstva na tekmi, ko je bil s črte 6,75 m natančen Ilievski.

A je Krka kaj kmalu zajezila nalet Ljubljančanov, v izjemnno razburljivem zaključku pa smo spremljali revijo prostih metov, saj sta ekipi zelo hitro izpolnili bonus štirih osebnih napak. Veliko slabši so bili v tej prvini Novomeščani, ki so metali le 29 odstotno (5:17), kar je bilo v končnici ključnega pomena. Bolj ko se je tekma približevala zaključku, bolj zanimivo je postajalo v Stožicah. Olimpija je dobro minuto pred koncem vodila za štiri točke 59:55, ko je bil natančen pri prostih metih Šermadini, mlademu Zoranu Dragiću pa je uspelo po dveh zgrešenih prostih metih popraviti svojo napako in je 14,9 do konca poravnal ekipi na 59:59. Potem ko je bilo videti, da bo potreben podaljšek, saj Olimpiji taktično ni uspel zadnji napad, je vnovič v središče pozornosti skočil borbeni Jagodnik, ki je po odbojkarsko zadel z zvokom sirene za veliko zmago Olimpije.

Ne spreglejte