Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
3. 6. 2011,
7.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Olimpija Goran Jagodnik

Petek, 3. 6. 2011, 7.40

8 let

Jagodnik: Morda je bila zaušnica nujna

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po prvi tekmi velikega finala košarkarskega prvenstva, ki se je končala s popolno novomeško prevlado, bi tako taboru Olimpije kot tudi Krke prijala vsaj delna amnezija.

Čeprav so v navalu zasluženega zmagoslavja številni navijači Krke posmehljivo in zaničljivo z rokami zamahovali proti popolnoma razoroženi in dotolčeni ekipi Uniona Olimpije, pa so nato njihove ljubljenci še pred odhodom pod prho svarili pred zavajajočim učinkom nenadejano visoke končne razlike (78:55). ''Zmaji'' si takšne blamaže v tako pomembni tekmi sicer res že dolgo niso privoščili, a poznavajoč športno psihologijo in kakovost posameznikov v ljubljanskih vrstah, so izbranci trenerja Aleksandra Džikića drug za drugim hiteli pojasnjevati, da se Olimpija še zdaleč ne bo predala brez izstreljenega naboja in ob tem napovedali poskus maščevanja.

''Visoko smo premagali Olimpijo. Ugnali smo jo tudi ob zadnjem soočenju v Stožicah. A verjemite mi, da vse to v tem trenutku ne pomeni nič. Ljubljančani so v večjem delu sezone blesteli v domači dvorani. Tako so jim premoč priznavali številni velikani na čelu s Panathinaikosom. Po zaostanku z 0:1 se ne bodo predali. Pričakujem izjemno motivirano in nabrušeno Olimpijo. Skušali bodo udariti nazaj, zato se moramo na to pripraviti. Podobno smo si v slačilnici dejali po drugi četrtini prve tekme. Bili smo trdno odločeni ustaviti njihov nalet v tretji četrtini, saj je bil letos za nas že večkrat usoden,'' poudarja izkušeni Dragiša Drobnjak, ki kar ni mogel verjeti svojim ušesom, ko je pred kratkim izvedel, da je (bila) zadnja zmaga Krke nad Olimpijo v dvorani Leona Štuklja stara osem let. ''Niz, ki je trajal predolgo, je torej prekinjen. Gremo naprej. Ne bo pa lahko. Igramo proti ekipi, ki je igrala v top 16 evrolige in v finalu lige NLB. Naša naloga je ohraniti pravi pristop in igrati zavzeto ter osredotočeno vseh 40 minut.'

Kako dolgo brez Ikonića?

Ob visoki zmagi in podajanju novomeške strelske štafete je dokaj neopazno minila tudi odsotnost Gorana Ikonića. Bosanski reprezentant jo je skupil dan pred tekmo, ko je na treningu po zračnem dvoboju z mladim Matejem Rojcem nesrečno doskočil in si poškodoval stranske vezi. V novomeškem taboru še niso znali oceniti ali pa vsaj javno obelodaniti, kdaj bo nared, dotlej pa bo nekoliko težje breme padlo na ramena soigralcev. Med drugim tudi na Zorana Dragića, ki se bori za svoj prvi naslov slovenskega prvaka. ''Olimpijo dobro poznamo, vemo, s katere strani pretijo največje nevarnosti. Na prvi tekmi smo spretno izkoristiti dobro pripravo, predvsem pa smo dosledno upoštevali trenerjeva navodila. Pod košema smo prišli do premoči in prihajali do priložnosti za protinapade. To bo tudi ključ v Stožicah. Zdaj gre zares. Ne vem, kaj pripravlja Olimpije, vsekakor pa bomo mi znova motivirani. Igramo kot kolektiv, iz katerega vselej nekdo izstopi,'' pravi Dragić, ki prednost Krke vidi tudi v večjem številu igralcev v rotaciji, kar bi utegnilo postati z vsako dodatno tekmo v zares zgoščenem urniku bolj izrazito.

Po katastrofi trenutek resnice

Olimpija v četrtek v napadu v svojih vrstah ni imela razpoloženega moža. Zatajila je predvsem celotna obrabna vrsta na čelu z motorjem igre Vladom Ilivevskim in Sašom Ožboltom, ki je denimo v polfinalu lige NLB pokopal tekmece iz dolenjske prestolnice.

''To je bila katastrofa. Beseda pove dovolj. Slabo smo igrali že v prvem delu, a imeli vseeno ugoden rezultat, žal pa se je nato agonija le nadaljevala. A v finalu se vse skupaj ne končna že po prvi tekmi. V Stožicah bomo morali pokazati pravi obraz, predvsem pa značaj. Slednji bo to pot na veliki preizkušnji. Novo mesto se ne sme ponoviti. Osebno verjamem, da bomo, ne glede na četrtkovo predstavo, pokazali precej več. Zavedamo pa se, da je zmaga nujna. To bo ključna tekma finalne serije,'' opozarja Miro Alilovič, ki je po odhodu Jureta Zdovca krmilo Uniona Olimpije prevzel prav pred tekmo s Krko v sedmem krogu lige za prvaka.

Jagodnik: Brez boja ne bo šlo

V druščini nejevoljnih po četrtkovi blamaži na Dolenjskem je izstopal kapetan ljubljanskega evroligaša Goran Jagodnik. Vseeno je skušal poiskati svetlo točko. ''No, morda pa je bila ta zaušnica nujna. Morda je to tisto, kar smo potrebovali za streznitev. Brez boja in kolektiva se ne da premagati niti Elektre,'' je zmajeval z glavo in skušal iz spomina izbrisati končno razliko. Pri tem je bil na las podoben tekmecem, le da so si Novomeščani amnezije želeli zavoljo obstanka na realnih tleh.

''Številka ne sme biti pomembna. Poraz za točko ali 23. Šteje le skupni izid 1:0 za Krko. Naša naloga je, da vrnemo udarec. Za nami je zelo uspešna sezona, ki bi jo z naslovom slovenskega prvaka zgolj kronali. Verjamem, da se bomo pobrali in v Ljubljani pokazali drugačen obraz,'' pravi izkušeni 37-letnik, ki je v svoji karieri že štiri finalne serije slovenskega prvenstva zaključil kot poraženec, medtem ko pa mu je končna zmaga še vedno tuja. ''Brez boja ne bo šlo. Vprašati se je treba, zakaj je bila Krka v četrtek občutno boljša. Igrali so kolektivno in pametno. Po drugi strani pa je naša igra prehitro razpadla,'' dodaja primorski košarkarski popotnik, ki skupaj s soigralci novomeške goste v soboto pričakuje že ob 17.30.

Ne spreglejte