Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 9.59

8 let

Jackson v pričakovanju Vujačičeve pokore

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Povsem obrobna vloga Aleksandra Vujačiča pri severnoameriškem poklicnem moštvu Los Angeles Lakers je po zagotovilih legendarnega Phila Jacksona delno tudi posledica sporov s trenerskim osebjem.

Saša Vujačič je letos resda reden gost ameriških medijev, a kaj ko je njegova prisotnost v časnikih in na televizijskih postajah v največji meri povezana spremljevalko, rusko teniško zvezdnico Mario Šarapovo. V košarkarskem svetu pa Mariborčan, ki bo prihodnji mesec dopolnil 26 let, še zdaleč ni tako uspešen kot v "zasebnem" življenju.

Že vse od začetka sezone sta njegova vloga v ekipi aktualnih prvakov in pa odmerek minut na parketu krepko pod pričakovanji. V dveh obdobjih, na prehodu iz starega leta v novo ter v osrednjem delu februarja, je že kazalo, da se Vujačiču obetajo boljši časi, a se je kmalu znova znašel prikovan na klop za rezervne igralce. Ob zgolj epizodnih vlogah in nestabilni minutaži so nesojenemu reprezentantu, ki na leto v žep pospravi 5 milijonov ameriških dolarjev, očitno začeli popuščati tudi živci. Potem ko je na tekmah proti Minnesotti in Washingtonu pa parketu prebil po osem minut, na tekmi s SA Spurs pa vsega tri, se je na tekmi proti Oklahomi sporekel s trenerjema Jimom Cleamonsom in Brianom Shawom. Prvemu je, sodeč po poročanju ameriških medijev, zabrusil, naj ne vpije nanj, podobno pa je dejal tudi drugemu. Sledilo je vročekrvno izmenjavanje besed, Vujačič pa je obsedel na klopi.

Ob sporu pretiranega ravnodušja ni želel pokazati niti prvi trener Phil Jackson. Legendarni gospodar prstanov je Mariborčana "pozabil" na klopi tako ob zmagi nad Houstonom kot ob porazu proti New Orleansu. Kmalu zatem je sedmi sili zaupal, da še zdaleč ne gre za naključje. "Po tisti napaki se še ni spokoril. Ve, kako se bo izvlekel iz tega položaja. Ko bo to storil, se bo znova vrnil. Ni izpolnil obljube, ki jo je dal pred sezono. Če bo želel, mu bom to tudi obrazložil," je dejal Jackson, ki je 201 cm visokega košarkarja v sezoni 2009/10 v igro poslal na 60 tekmah in mu v povprečju namenil 7,8 minute, kar je seveda daleč najskromnejša Vujačičeva minutaža v skoraj šestletni karieri v ligi NBA. "Ko zmagujemo, ne igram. Ko pa visoko izgubljamo, dobim morda kakšno minuto," je pred časom potožil Saša, ki letos v povprečju dosega zgolj 2,4 točke na tekmo.

Ne spreglejte