Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 4. 2014,
21.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns Dallas Mavericks končnica

Sobota, 12. 4. 2014, 21.54

8 let

Izjemna Ellis in Nowitzki z Dallasom preko Dragića v končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Phoenix Suns so izgubili drugič zapored. V obračunu z neposrednimi tekmeci za "play-off" v Dallasu jim ni pomagal tudi povratnik po poškodbi Goran Dragić, ki je v 40 minutah dosegel 13 točk.

Najboljši strelec Phoenixa je bil Eric Bledsoe z 29 točkami, najučinkovitejši na tekmi pa teliček Monta Ellis s 37 točkami. Prvi zvedznik Dallasa Dirk Nowitzki jih je dosegel 23.

"Razlog, zakaj smo zmagali je, ker imamo enega najboljših igralcev na planetu Dirka," je dejal trener Dallasa Rick Carlisle in dodal: "In ker je Monta Ellis, ko smo ga najbolj rabili, stopil naprej in odigral največjo tekmo leta." Po zmagi in uvrstitvi v končnico je bil zadovoljen tudi nemški zvezdnik Nowitzki: "To smo si vsi želeli."

V taboru Phoenixa se še niso predali, kljub razočaranju se zavedajo, kaj je njihova naloga. "Upam, da zmagamo naslednjo tekmo proti Memphisu. Če nam uspe, potem je možno vse. Težko je govoriti. Izgubili smo najbolj pomembno tekmo sezone," je povedal Dragić.

Phoenix do konca rednega dela čakata še tekmi z Memphisom in Sacramentom, možnosti za končnico pa ima še Memphis, za katerega igra drugi Slovenec v ligi NBA Beno Udrih.

Atlanta je pred domačimi gledalci igrala z Miamijem, ga premagala in si zagotovila nastop v končnici, iz nje pa izrinila New York Knicks. Jeff Teague je za Hawks prispeval 25 točk, LeBron James jih je na drugi stran dosegel 27, tri manj pa Dwyane Wade.

Houston je na krilih Jamesa Hardena, ki je dosegel 33 točk, s 111:104 premagal New Orleans ter mu prizadejal osmi zaporedni poraz. Los Angeles Clippers so s 117:101 premagali Sacramento, prišli do 56. zmage v sezoni, s čimer so izenačili rekord franšize po številu zmag. Washington je s 104:91 ugnal Milwaukee, Charlotte s 111:105 Philadelphio, Denver je tretjo zaporedno zmago vknjižil proti Utahu, bilo je 101:94, Boston pa je bil s 111:99 boljši od Clevelanda.

Ne spreglejte