Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 11. 2015,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gregor Hrovat Union Olimpija Eurocup

Četrtek, 12. 11. 2015, 9.49

8 let

Hrovat: "Dogovor pred tekmo je bil jasno drugačen"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Razočaranje pri košarkarjih Uniona Olimpije po tesnem porazu z Oldenburgom v EuroCupu je bilo veliko, saj so na koncu celo prišli v položaj za zmago.

Tisti, ki je v sredo v Stožicah spremljal tekmo med Union Olimpijo in Oldenburgu v petem krogu EuroCupa, je lahko videl, da so imeli Ljubljančani v igri preveč nihanj, gostje pa so praktično celotno tekmo vodili.

Izbranci Gašperja Potočnika so vodili le pri 4:3 in povsem ob koncu pri 81:80, a so se gostje z 82:81 veselili zmage, v zadnji četrtini pa celo zapravili prednost 14 točk, ki so jo imeli pri 78:64.

"Težava je, ker začnemo igrati obrambo šele takrat, ko nasprotnik vodi z razliko"

"Tekmo smo izgubili že prej in ne v zadnjih minutah. Dogovor pred tekmo je bil jasno drugačen. Vedno želimo dobro odpreti tekmo, da se ne nasprotnik ne zaigra. To je bila težava. Spet smo lovili rezultat, kar se nam je v tej sezoni velikokrat zgodilo. Na koncu smo stopili skupaj in se vrnili. Ena žoga je odločala, vendar bi morali za zmago odigrati bolje v prvem polčasu in tretji četrtini. Oldenburg je na koncu zasluženo zmagal," je Gregor Hrovat pošteno stisnil tekmecu roko in mu priznal premoč.

Olimpija na trenutke kaže odlično košarko, vendar njeni košarkarji v obrambi še ne zdržijo večje agresivnosti skozi večji del tekme. "Težava je, ker začnemo igrati obrambo šele takrat, ko nasprotnik vodi z razliko. Takrat smo v naletu. Tako bi morali nenehno igrati in ne le takrat, ko izgubljamo za deset ali več točk," razmišlja Hrovat.

Zeleno-beli so v zadnjih šestih tekmah petkrat izgubili. Ni jih dvignil skalp Bilbao Basketa v Španiji pretekli teden, kar so njihovi privrženci upali, da se bo zgodilo. "Kar je bilo, je bilo. Tekme se pozabijo, naša naloga pa je, da iščemo pot do novih zmag," je Hrovat odločen, da bodo prišli kmalu na vrsto tudi svetlejši trenutki.

Ne spreglejte