Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
6. 8. 2012,
8.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dušan Hauptman Union Olimpija

Ponedeljek, 6. 8. 2012, 8.27

8 let

Hauptman: Ne bodite presenečeni, če bom trener Olimpije

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ena največjih legend slovenske košarke in Olimpije je Dušan Hauptman, ki razumljivo še vedno goji ljubezen do ljubljanskega kluba. Pravi, da bi v enem letu naredil rezultat s klubom v vlogi trenerja.

Leta 1994 se je pisalo, ko je Dušan Hauptman v finalu evropskega pokala dvignil visoko v zrak pokal za osvojeno lovoriko in potem bil še del velikega uspeha, ko se je Olimpija leta 1997 uvrstila na zaključni turnir najboljše četverice evrolige v Rim.

Kar 23 let je bil del Olimpije v svojem življenju kot igralec, športni direktor in trener. Z največjim veseljem bi bil znova del ljubljanske zgodbe, vendar le v eni funkciji. Morda kot športni direktor? "Vloga športnega direktorja me ne zanima. Pri Sagadinu sem bil športni direktor dve leti, vendar so nato funkcijo ukinili, jaz sem pa zajadral v trenerske vode. Bil sem edini športni direktor v Olimpiji dve leti. Imeli smo veliko uspehov. Rado Lorbek je bil takrat direktor. Nato so na žalost kluba, ne zaradi mene, ker sem šel tako ali tako v trenerske vode, ukinili to funkcijo, ki je ena najbolj pomembnih v športu. To se danes vidi. Vsi jo gledajo skozi naziv direktor. Mislim, da je Olimpija prevečkrat izbrala nepravo osebo za direktorsko mesto v preteklosti. Funkcija ni zaživela. Mislil sem, da se bo s Slobodanom Subotićem to znova obudilo, vendar se ni. Njega sem zelo podpiral. Na žalost je odšel predčasno. To je ena od težav Olimpije. Sebe ne vidim v tej vlogi, vendar le kot trenerja. Sedaj sem eno leto na premoru, kar se trenerske službe tiče. Bi pa, v kolikor bi bila ponudba, prevzel profesionalen klub v Sloveniji. Ampak res le profesionalen. Povprečnost me ne zanima. Mene pri Olimpiji nihče ne pokliče, razen ena neformalna ponudba za direktorja pred leti," je dejal nekdanji ostrostrelec "Dule trica".

"V enem letu lahko z Olimpijo naredim rezultat"

Ali ga lahko morda torej pričakujemo v prihodnosti na trenerski klopi "zmajev"? "Ne bodite presenečeni, če boste mene videli in bo rezultat. In to v enem letu," je na Sportalovo vprašanje odgovoril Hauptman, ki je prestavljal mejnike v zeleno-belem dresu.

Aktiven pa je bil tudi v reprezentančnem in 20. maja leta 1992 je zaigral na prvi tekmi slovenske košarkarske reprezentance, ki je v Slovenskih Konjicah izgubila proti Hrvaški. Dušan se še vedno dobro spominja te tekme. "20 let je že? Ne verjamem. Meni se zdi, kot da je bilo včeraj. Dolga je doba 20 let. Če pomislim za nazaj, se je v tem času veliko zgodilo v košarki in športu. Vesel sem in ponosen, da sem bil del reprezentance, ki je odprla pot košarki. Bili smo začetniki, ki smo se prebijali skozi Evropo. Na žalost smo izgubili. Ta poraz nas je malce streznil. Videli smo, da smo še zdaleč od evropskega vrha, saj smo izgubili za več kot dvajset točk. Zelo sem bil jezen, ker sem dal premalo košev. Moja kariera je bila najbolj uspešna med 30 in 35 leti. Takrat sem bil v teh letih. Po devetdesetih sem bil eden najboljših strelcev," je za konec še obudil spomin na 20. obletnico prve tekme Slovenije.

Ne spreglejte