Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 8. 2014,
13.27

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija košarka

Sreda, 13. 8. 2014, 13.27

8 let, 3 mesece

Halil Kanacević bo za leto dni okrepil Union Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Union Olimpija se je dogovorila za enoletno sodelovanje s Halilom Kanacevićem, 203 centimetrov visokim 22-letnim košarkarjem, ki lahko igra na obeh centrskih položajih.

Halil Kanacević se je rodil v ZDA, natančneje v New Yorku na Staten Islandu, kamor so se iz Črne gore izselili njegovi starši. Svojo košarkarsko pot je začel na univerzi Hofstra v NCAA, kjer je v sezoni 2009/2010 v povprečju dosegal 8,6 točke, 7,6 skoka in dve blokadi na tekmo. Po zamenjavi trenerja na univerzi se je odločil, da odide na univerzo St. Joseph's, kjer je nadaljeval igranje košarke in tudi uspešno doštudiral.

V sezoni 2013/2014 je imel v NCAA povprečje 10,8 točke, 8,8 skoka, 4,4 podaje in 1,5 blokade na srečanje. Njegova univerza je osvojila naslov prvaka divizije Atlantic 10. Kanacević je bil izbran za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja divizije, v prvo peterko turnirja in v drugo najboljšo peterko celotne divizije. Ker je šolanje končal že decembra 2013, se je po končani košarkarski sezoni v NCAA odločil, da odide v Evropo in aprila 2014 podpiše profesionalno pogodbo z italijansko Virtus Romo za konec prvenstva. Italijanom je pomagal do polfinala Serie A in v povprečju dosegal 5,1 točke ter 3,3 skoka na tekmo.

Med poletjem 2014 je na letni ligi NBA nosil dres Denver Nuggets. Kanacević ima tudi črnogorsko državljanstvo in je leta 2011 igral na evropskem prvenstvu do 20 let v Španiji.

Pipan: Glede Kanacevića smo dobili dobra priporočila

"Kanacević lahko igra na obeh centrskih položajih. Nima še veliko izkušenj z igranjem v Evropi, a verjamemo, da se bo hitro prilagodil. Sestavljamo mlado, borbeno in svežo ekipo. Zanj smo pridobili dobra priporočila in vem, da prihaja izjemno motiviran. Na centrskih položajih računamo še na mladega Vučetića, Murića, Mahkovica in Omića," je povedal trener Uniona Olimpije, Aleš Pipan.

Ne spreglejte