Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 5. 2009,
9.33

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 13. 5. 2009, 9.33

8 let, 5 mesecev

Granger dopolnil seznam nagrajencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Član Indiane Danny Granger je prejel nagrado severnoameriške poklicne lige NBA za igralca, ki je v iztekajoči se sezoni najbolj napredoval, in tako dopolnil seznam nagrajencev 2008/09.

Danny Granger je 15. aprila ob zmagi njegove Indiane nad Milawaukeejem dosegel 35 točk, ujel 9 odbitih žog, soigralcem namenil 4 asistence tekmecem pa 3 blokade ter na ta način sklenil individualno izjemno uspešno sezono. V minuli sezoni je na 80 tekmah v povprečno 34 minutah dosegal 14 točk, letos pa je povprečje vidno dvignil. 203 cm visoki krilni košarkar, ki je minuli mesec dopolnil 26 let, je v sezoni 2008/09 v povprečju dosegal po 25,8 točke na tekmo in je sezono končal kot peti najboljši strelec lige, ob tem je dosegal še po 5,1 skoka in 2,7 podaje na tekmo ter prvič v karieri zaigral tudi na tekmi zvezd. ''Odkrito lahko priznam, da sem zelo presenečen. Vse skupaj sem že odmislil. Bil sem na oddihu v Italiji, ko sem izvedel veselo novico, da bom po vsej verjetnosti prejel nagrado. Ravno sem se vozil z gondolo po beneških kanalih, roko sem držal v vodi, čutil sem veter v laseh … Šalim se! Ha, ha … Bil sem v hotelski sobi. Navdušen sem," je dejal Granger in tako po Jermainu O'Nealu (2001/02) in Jalenu Rosu (1999/2000) postal tretji košarkar Indiane, ki je osvojil to nagrado. "Prostora za napredek je še veliko. Predvsem na klubski ravni," je na moštveno naravo košarke opozoril Granger, ki je ob glasovanju ameriških in kanadskih športnih novinarjev ugnal Devina Harrisa (New Jersey Nets), tretji pa je bil Kevin Durant (Oklahoma City Thunder).

Na ta način so znani tudi vsi prejemniki nagrad za redni del lige NBA. Spomnimo, najkoristnejši košarkar lige je prvič postal LeBron James iz Clevelanda, njegov trener Mike Brown je prejel priznanje za najboljšega trenerja, Jason Terry je postal najboljši šesti igralec lige, Dwight Howard pa najboljši obrambni igralec. Na novega lastnika sedaj čakajo le še nagrada za MVP finala in kajpak šampionski prstani.

Ne spreglejte