Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
10.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Toronto Raptors končnica NBA

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 10.12

6 let, 6 mesecev

Goran Dragić po koncu sezone: Z njimi bi šel v vojno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

V odločilni sedmi tekmi so košarkarji Miamija naleteli na previsoko oviro. Igralci Toronta so bili bolj razpoloženi, imeli več energije in se, kot so poudarjali gostje, zasluženo uvrstili v konferenčni finale. "Ponosen sem na ekipo," je po zadnji tekmi sezone dejal Goran Dragić.

Toronto je imel na odločilni tekmi bistveno bolj razpoložene igralce kot Miami. Gostitelji so dobili skok s kar 50:30, prav tako pa sta blestela osrednja igralca Kyle Lowry in DeMar DeRozan, ki sta v ključnih trenutkih zadevala tudi mete prek rok.

 

Prvi je tekmo končal pri 35, drugi pri 28 točkah, Toronto pa je s 116:89 slavil pomembno zmago, ki ga je prvič v zgodovini kluba popeljala do finala na vzhodu, v katerem mu bo nasproti stal Cleveland.

 

Vrhunci tekme Toronto : Miami

 

"Naredili smo vse, kar smo lahko," je po končani sezoni dejal prvi zvezdnik Miamija Dwyane Wade, Goran Dragić pa dodal: "Vse."

 

Pri Miamiju se je poznalo, da na parketu ni imel pomoči obeh centrov Chrisa Bosha in Hassana Whitesida. Čeprav zaradi zdravstvenih težav in poškodb igralcev niso iskali izgovorov, je bil to odločilen dejavnik, da Miami ni prišel do tja, kamor si je celotna organizacija želela – v finale vzhoda.

 

"Nikdar nismo iskali izgovorov, zato mislim, da smo prišli do sem, kjer smo. Imamo 14, 15 igralcev in nenehno mora biti vsak pripravljen, saj nikdar ne veš, kdaj te bo trener vpoklical. Bi bilo pa z njima lažje na parketu, a se tovrstne stvari niso zgodile le nam. Tudi Clevelandu so se lani. Če hočeš v končnici priti daleč, moraš biti zdrav," je razlagal Dragić in dodal: "Zelo sem ponosen na soigralce. Z njimi bi šel vsak dan v vojno."

 

Počitek, nato vrnitev v reprezentanco?

 

Košarkarji Toronta so bili na odločilni tekmi bolj skočni in agresivni. | Foto: Košarkarji Toronta so bili na odločilni tekmi bolj skočni in agresivni.

 

Tako Dragić kakor Wade sta na sedmi tekmi dosegla 16 točk, vendar strelsko nista bila razpoložena. Po koncu dvoboja  se je Wade obrnil proti slovenskemu košarkarju: "Ko sem se z Goranom pogovarjal, skupaj sva zdaj leto in pol, sem mu dejal, da so nas v tem času pikale kače … Izgubili smo ključne igralce. Eno tekmo smo bili prekratki. Naredili smo vse, da bi prišli do finala. Toronto je bil boljši."

 

Pred Dragićem je zdaj čas za počitek, ki mu bo po naporni sezoni prišel zelo prav, nato pa se bo v Sloveniji odprlo vprašanje, ali bo letos pomagal izbrani vrsti v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017. Lani zaradi bajnega podpisa pogodbe z Miamijem na EuroBasketu ni nastopil. Slovenija bo v kvalifikacijah med 31. avgustom in 17. septembrom odigrala šest tekem. Nasprotniki bodo Bolgarija, Kosovo in Ukrajina, na EuroBasket pa bodo iz sedmih kvalifikacijskih skupin napredovale najboljše reprezentance v skupini in štiri najboljše druge.

Ne spreglejte