SiolNET. Sportal Košarka
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gogi prvič dvignil pokal visoko v zrak

4

termometer

Po zmagi nad Mehiko so si slovenski košarkarji vzeli čas tudi za navijače, ki so jih prišli bodrit na svetovno prvenstvo na Gran Canario.

Približno 500 slovenskih navijačev na Gran Canarii spodbuja kapetana Gorana Dragića in soigralce, ti so jim na prvih dveh tekmah dali razlog za zadovoljstvo, saj sta padli Avstralija in Mehika.

Po zmagi nad zadnjo so si slovenski košarkarji, ki imajo danes prost dan, vzeli čas in obiskali privržence v slovenskem lokalu in bili z njimi kar nekaj časa.

In kaj to druženje pomeni Goranu Dragiću kot kapetanu ekipe, ki je dvignil repliko Naismithovega pokala – prejme ga najboljša reprezentanca na svetovnem prvenstvu? "Veliko fotografiranja," je dejal v smehu in nato nadaljeval: "Igralci zelo spoštujemo, da so navijači z nami in nas bodrijo. Ne vem, ali so si vzeli dopust, da so prišli sem. To je treba spoštovati. Naša naloga je, da jim to vračamo z dobrimi igrami na parketu. Druženje z njimi je vedno prijetno in pomembno. Tega sem navajen iz ZDA. Navijači te lahko spoznajo in vez postane trdnejša. Tudi oprostijo ti kakšno napako več."

Po podatkih, ki krožijo v slovenski reprezentanci, naj bi bilo v Barceloni, kjer bodo izločilni boji, slovenskih navijačev v zeleni opravi približno dva tisoč. Ob evforiji, ki narašča, pa bi se lahko številka tudi povzpela.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin