Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
13. 12. 2009,
13.42

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 13. 12. 2009, 13.42

8 let, 1 mesec

Glavni akterji domžalske matineje Ljubljančani

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 12. krogu košarkarske lige NLB je bil na sporedu slovenski derbi med Heliosom in Union Olimpijo. Devete zmage v letošnji sezoni so se veselili Ljubljančani, ki so prepričljivejši.

Dvoboj slovenskih ekip v regionalnem tekmovanju je bil tokrat v hali Komunalnega centra v Domžalah, ki pa malce presenetljivo ni bila povsem polna. Najverjetneje je na nekoliko manjši obisk vplivala zgodnja nedeljska ura (12.00), ko so ljudje ponavadi doma na družinskem kosilu.

Družinski oziroma prijateljski pa je bil tudi uvod v tekmo, saj sta Helios in Olimpija do devete minute družno korakala skupaj, nakar pa so slovenski prvaki ob zaključku prve četrtine pobegnili domačim za pet točk (22:17). Uvodoma sta bila pri Ljubljančanih razpoložena Gašper Vidmar in Dušan Djordjević, ki sta prispevala vsak po sedem točk. Olimpija je kmalu zatem uspela svoj naskok še povečati in po košu Uroša Slokarja vodila že za velikih trinajst točk (35:22). Helios je imel sicer pri rezultatu 22:31 kar tri lepe priložnosti, da se s trojko približa nasprotniku, a je Domen Lorbek zgrešil dva poskusa izza črte 6,25 m, medtem ko Jure Močnik enega. Tako so zeleno-beli zadržali prednost in odšli na odmor z aktivnim rezultatom 35:24. Ob tem velja še omeniti, da so izbranci Jureta Zdovca v prvem polčasu metali iz igre 55% (12/22), četa Rada Trifunoviča pa vsega 33% (8/24). Ostrostrelec Alvin Snow denimo sploh ni dosegel točke.

Američan je imel težave pri realizaciji svojih metov tudi v tretji četrtini, prav tako pa Heliosu ni in ni stekel met. Posledično je bila za to kriva tudi nekoliko agresivnejša igra Zdovčevih mož v obrambi. V 24. minuti so slednji vodili že za velikih petnajst točk prednosti (43:28), po košu kapetana Ožbolta pa je bil rezultat celo 46:30. Ko je že kazalo, da bodo zmaji zlahka prišli do nove zmage, sta razmerje moči na domžalskem parketu presekali dve nešportni napaki Slokarja ter Aleksandrova. Helios je tako zrežiral delni izid 12:3 in se približal le na sedem točk zaostanka (42:49).

Vendar pa so se kaj kmalu upi o velikem preobratu razblinili, potem ko je Olimpiji po seriji napak domžalskih košarkarjev uspel zmagoviti pohod. Pri rezultatu 60:44 in le šest minut do konca je postalo kristalno jasno, da bodo "zmaji" prišli do devete zmage v regionalnem tekmovanju, Heliosu pa prizadejali ravno tolikšni poraz v tej sezoni.

Ne spreglejte