Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
12. 4. 2014,
9.06

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns poškodba gleženj končnica

Sobota, 12. 4. 2014, 9.06

4 leta, 4 mesece

Dragićev gleženj takšne barve kot gostujoči Phoenixovi dresi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V petkovi tekmi proti San Antoniu so morali košarkarji Phoenixa igrati brez prvega moža Gorana Dragića in tako pričakovano izgubili. Bo pripravljen za današnji izjemno pomemben dvoboj z Dallasom?

Na sredini tekmi si je slovenski košarkar Goran Dragić zvil gleženj v prvi četrtini, a ni želel slišati nič o tem, da ne bi dokončal dvoboja proti New Orleansu, ki ga je Phoenix tudi dobil.

Stanje se je nato poslabšalo. Zdravniška služba mu pomaga po svojih močeh, a je moral kljub temu izpustiti petkov obračun z najboljšim moštvom rednega dela. San Antonio Spurs so slavili zmago in si že priigrali najboljše izhodišče pred končnico.

Te pa si še niso zagotovili košarkarji Phoenixa, ki so zdaj zdrsnili na deveto mesto, saj je Memphis premagal Philadelphio. Čeprav imata ekipi enako število zmag in porazov, je ekipa Bena Udriha pred Phoenixom, saj ima boljši medsebojni izkupiček.

Vsega eno zmago pred njima je Dallas, ki bo današnji tekmec Phoenixa. Ali bo Dragić lahko igral ali ne, je neznanka. Da njegov gleženj še ni pravi, nazorno poročajo zapisi onstran luže: "Gleženj je vijoličaste barve kot dresi Phoenixa na gostovanju."

Da ima Gogi neizmerno željo pomagati svojemu moštvu pri pohodu v izločilne boje, poudarja glavni trener Jeff Hornacek: "Ne morem mu pustiti, da gre na parket in se mu stanje še poslabša. Vse skupaj mora biti pri Goranu zelo hudo, saj sicer vedno želi igrati ob manjših poškodbah."

Dobrodošle novice pa prihajajo iz ust slovenskega košarkarja, ki upa, da bo levi gleženj, ki si ga je poškodoval tretjič v tej sezoni, pripravljen za nove podvige že pred končnico, kamor bi rad popeljal Sonca: "Bolje je kot v četrtek, to zagotovo. Oteklina je nekoliko splahnela. Boljše je, čeprav še vedno preveč boli. Čas za poškodbo res ni pravi. Prihodnji teden bom zagotovo še čutil bolečino, a sem že navajen igrati z bolečinami."

Po soboti bo Phoenix v ponedeljek igral še eno izjemno pomembno tekmo, ko mu bo na domačih tleh nasproti stal ravno Memphis, še pred tem pa bo ekipa Bena Udriha v nedeljo igrala proti Los Angeles Lakers na gostovanju. Vsa tri moštva, ki se na Zahodu borijo za zadnji vstopnici, morajo do konca rednega dela odigrati tri tekme.

Ne spreglejte