Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
19. 10. 2015,
10.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Ponedeljek, 19. 10. 2015, 10.29

8 let

Dragić nerazpoložen, a z drugo zaporedno zmago

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pripravljalne tekme v ligi NBA se počasi bližajo h koncu. Še v drugi zaporedni noči so bili na parketu košarkarji Miamija, ki so bili boljši od Atlante. Goran Dragić je igral le v prvem polčasu.

Vročica je na šesti tekmi tretjič zmagala. Za to so zaslužni predvsem košarkarji Erica Spoelstra s klopi. Ti so od prvokategornikov – tekmo so začeli standardni Goran Dragić, Dwyane Wade, Luol Deng, Chris Andersen in Chris Bosh – po prvem polčasu prejeli osem točk zaostanka in ga oplemenitili v zmago z devetimi točkami prednosti (101:92).

Prva postava Miamija je na drugi tekmi v dveh dneh igrala le v prvem polčasu in ni bila razpoložena. Še največ točk je dosegel povratnik po poškodbi Bosh, ki je končal pri 14 točkah, a za to porabil kar 13 žog.

Dragić je na parketu preživel nekaj več kot 16 minut in v tem času proti košu vrgel deset žog, le dve pa sta našli pot skozi obroč. Tekmo je končal pri petih točkah in eni podaji. Prvo ime Vročice je bil z 19 točkami Gerald Green (v 20 minutah igre), isti izkupiček pa je dosegel še en nekdanji soigralec Dragića pri Phoenixu James Ennis, ki je ob tem dodal šest skokov.

Miami do začetka sezone čakata še dve tekmi, proti Washingtonu in New Orleansu, prva tekma rednega dela pa bo 29. oktobra, ko gostijo Charlotte.

Cleveland še vedno brez zmage, Udrihovi še brez poraza

Tudi po šesti pripravljalni tekmi so še vedno brez zmage pri Clevelandu, kjer tudi tokrat ni zaigral LeBron James. Boljši so bili košarkarji Toronta. V prvi postavi in sploh prvo tekmo v pripravljalnem obdobju je odigral Kevin Love, ki je končal pri šestih točkah. Najučinkovitejši pri poražencih je bil izkušeni Mo Williams s 13 točkami, po 12 pa sta jih dosegla Avstralec Matthew Dellavedova in povratnik Anderson Varejao, ki počasi stopnjuje formo.

Pri Torontu je 12 točk dosegel Litovec Jonas Valančiunas, prebuja pa se tudi Anthony Bennet, ki je pred kratkim prišel domov (je prvi Kanadčan, ki je bil na naboru lige NBA izbran kot prvi) in je končal pri devetih točkah.

Ne spreglejte