Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2014,
18.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Phoenix Suns New York Knicks

Četrtek, 30. 1. 2014, 18.46

8 let

Dragić ključni igralec Phoenixa za zmago nad Indiano (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav ima slovenski košarkar Goran Dragić poškodbo komolca, je na tekmi proti močni Indiani še enkrat dokazal, da gre za vrhunskega tekmovalca. Na koncu so zmagali Phoenix Suns z izidom 94:102.

Slovenski košarkar Goran Dragić še naprej blesti pod koši severnoameriške lige NBA. Dragić je s soigralci iz Phoenixa v gosteh premagal Indiano, najboljšo ekipo vzhodne konference, s 102:94. Dragić je bil z 28 točkami najboljši strelec tekme, v statistiko pa je vpisal tudi sedem podaj in tri skoke.

Kljub novi izvrstni predstavi pa Dragića, kot kaže, ne bo na tekmi zvezd. Potem ko navijači Dragiću v glasovanju niso namenili dovolj glasov za uvrstitev v ekipo, ga zdaj ni niti med rezervisti, ki so jih izbrali trenerji. A nekaj upanja za Dragića še ostaja. Kobe Bryant je poškodovan in ne bo igral, kdo pa bo namesto njega v tekmi zvezd, bo odločil novi komisar lige Adam Silver. Po 30 letih se namreč s tega položaja poslavlja David Stern.

Dragić je bil znova glavni mož Phoenixove zmage, prispeval je levji delež k temu, da je Indiana prekinila niz desetih zmag na domačem terenu. Skupaj imajo Pacers doma 21 zmag in zgolj dva poraza.

Udrih spet ni igral

Na drugi strani so pri Phoenixu, ki je štiri tekme na gostovanju končal s štirimi zmagami, svoje dodali še Marcus Morris in Gerald Green s po 16 točkami ter Markieff Morris s 15. Phoenix je na krilih 21 točk Dragića že ob polčasu vodil s 66:49. Zgolj 44 sekund pred koncem tekme je slovenski reprezentant poskrbel še za zabijanje po protinapadu in ekipi prinesel vodstvo s 100:94. "V prvih dveh četrtinah smo igrali res dobro, v tretji pa so se nam tekmeci približali. Vesel sem, da nismo popustili in se borili do konca," je še povedal Dragić. Pri domačih je svoj četrti trojni dvojček sezone dosegel Lance Stephenson s 14 točkami ter po desetimi skoki in podajami.

New York pa je pred domačimi navijači zanesljivo s 117:86 ugnal Cleveland. Beno Udrih znova ni igral za Newyorčane, vzrok je bolezen. Najboljša strelca New Yorka sta bila Carmelo Anthony in Tim Hardaway mlajši s po 29 točkami.

Zanesljivo zmago so dosegli tudi Golden State Warriors, ki so s 111:92 ugnali Los Angeles Clippers. Največ za slug za zmago imajo Stephen Curry, David Lee (oba po 22 točk) in Andrew Bogut s 14 točkami in 17 skoki. Pri poražencih je Blake Griffin dosegel 27 točk, DeAndre Jordan pa ujel 20 odbitih žog.

Ne spreglejte