Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2015,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Beno Udrih Memphis Grizzlies

Torek, 10. 3. 2015, 21.55

8 let

Dragić in njegovi vroči sobojevniki znova veličastno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Goran Dragić in njegovi sobojevniki iz moštva Miami Heat so na domačem parketu z rezultatom 104:98 odpihnili postavo Brooklyna. Udrihovi Grizliji za tri točke prekratki proti Bostonu.

Slovenski košarkar Goran Dragić je stisnil zobe in po poškodbi hrbta, ki jo je staknil na obračunu z moštvom Washingtona, ponoči znova stopil na parket in naredil odličen vtis na domače navijače. V 35 minutah igre je v statistiko vročice vpisal 17 točk, skok in tri podaje ter bil tako tretji strelec moštva. To je pomembna zmaga za Miami (104:98 za Miami), saj je Brooklyn eden od tekmecev v boju za končnico.

Kot je Gogi priznal v pogovoru z novinarji po tekmi, igranje navkljub poškodbam ni nič neobičajnega. "Mi vsi smo bojevniki in imamo skupni cilj. Ne moremo si privoščiti, da bi (zaradi poškodb) izpustili veliko tekem."

Najboljši igralec v taboru Miamija je bil košarkar Dwyane Wade, - na parket se je vrnil po bolezni - ki je zadel 28 točk in prispeval devet podaj. Izkazal se je tudi Chris Andersen, še en poškodovanec vročice, ki je na mestu centra nadomestil Hassana Whitesidea in z 18 točkami izenačil rezultatski izkupiček kariere, s 14 skoki pa postavil osebni rekord sezone.

Za Brooklyn sta bila s po 18 točkami najboljša Deron Williams in Jarrett Jack, Brook Lopez je tekmo končal s 15 točkami in 13 ujetimi žogami, Thaddeus Young je dosegel 15 točk, Joe Johnson pa 12 točk za Brooklyn, ki je izgubil peto zaporedno tekmo.

Manj uspešen je bil ponoči drugi Slovenec v severnoameriški košarkarski ligi NBA, Beno Udrih. V 15 minutah na vročem parketu je v statistiko Grizlijev, - ti so doživeli poraz proti Bostonu (92:95) -, vpisal pet točk, skok, podajo in dve ukradeni žogi. Z 20 točkami je bil najuspešnejši Mike Conley. Marcus Smart je 52 sekund pred koncem dosegel trojko in Bostonu izdatno pripomogel do že sedme zmage v zadnjih desetih tekmah. Po Smartovem košu domači vodstva niso več izpustili iz rok.

"Smart je pravi borec. Nekateri igralci v najtežjih trenutkih najbolje igrajo. Čeprav je včasih težko zadeti, je bila sreča tokrat na naši strani," je po tekmi povedal trener Bostona Brad Stevens. Za Boston sta se izkazala tudi Jae Crowder s 16 in Kelly Olynyk s 15 točkami.

V ostalih tekmah so Charlotte Hornets izgubili proti Sacramento Kings s 106:113, Milwaukee Bucks so bili s 97:91 boljši od Orlando Magic, Oklahoma City Thunder pa je klonila proti Los Angeles Clippers s 108:120. Denver Nuggets so s 115:102 ugnali Atlanta Hawks, Phoenix Suns so bili s 106:97 boljši od Minnesota Timberwolves, Golden State Warriors pa so s 105:98 premagali Detroit Pistons. Portland Trail Blazers so s 105:100 ugnali Houston Rockets, Philadelphia 76ers pa so po podaljšku izgubili proti Chicago Bulls s 95:104.

Ne spreglejte