Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
27. 12. 2015,
12.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Crvena zvezda Tajfun Dejan Mihevc liga ABA

Nedelja, 27. 12. 2015, 12.38

8 let

Crvena zvezda z novim organizatorjem, ki pa še ne bo debitiral proti slovenskim prvakom

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Beograjska Crvena zvezda se je pred koncem leta 2015 okrepila z novim košarkarjem. Dres srbskega evroligaša bo nosil Vasilije Mičić, ki je nazadnje igral za münchenski Bayern.

Prvaki lige ABA iz Beograda so v letošnji sezoni odslovili dva košarkarja, v njihovo slačilnico pa je prišel še četrti novinec. To je 21-letni Vasilije Mičić, ki je bil zadnji dve sezoni član Bayerna, vendar si zaradi težav s poškodbami ni uspel priboriti večje vloge pri Svetislavu Pešiću.

Pred prvim odhodom v tujino je Mičić zablestel v valilnici talentov Mega Leks, lani pa je bil kot 52. po vrsti izbran tudi na naboru lige NBA.

Mičić naj bi prvi Crveni zvezdi zamenjal Marcusa Williamsa, ki se je v moštvo po suspenzu zaradi marihuane vrnil šele pred kratkim in nadomestil Izraelca Gala Mekela, vendar je bil daleč od lanske forme, zato naj bi 30-letni Američan zapustil Beograd.

Pred Mekelom je moštvo hitro po začetku sezone zapustil že grški orjak Sofo Schortsanitis, namesto njega pa je moštvo okrepil domačin Vladimir Štimac, zaradi poškodbe Nemanje Dangubića pa je trener Dejan Radonjić posegel še po Quincyju Millerju.

Tajfun ne želi razočarati

Crveno zvezdo danes ob 15. uri čaka gostovanje pri Tajfunu v dvorani Golovec, slovenski prvaki pa si želijo prikazati boljši odpor kot na prvi medsebojni tekmi, ko so srbski prvaki slavili za 47 točk.

"Crvena zvezda je ena boljših ekip letos v Evropi, kar je dokazala tudi z uvrstitvijo med 16 najboljših ekip v evroligi, za kar jim tudi čestitam. V naši prvi medsebojni tekmi so nas nadigrali in na koncu slavili z visoko razliko. Od tiste tekme so se še dodatno okrepili, prav tako pa v zadnjem času igrajo zelo suvereno in prepričljivo. Mi se pred tekmo ne predajamo in bomo dali vse od sebe, da se prikažemo v dobri luči in da ne razočaramo," pred tekmo razmišlja trener slovenskih prvakov Dejan Mihevc.

Dodatne težave za Tajfun predstavljajo še zdravstvene težave, zaradi katerih so vprašljivi nastopi Ceole Clarka III, Sandija Čebularja in Aleksandra Ponjavića.

Ne spreglejte